Hamburgare med ägg-gömma, LCHF-lökringar

ca 600-700 gram färs (jag hade nötfärs)
1 dl kalvfond
salt, peppar efter smak
1 gullök väldigt finhackad
ev 1 msk worcestershiresås
 
Blanda alla ingredienser. Pressa ihop till hamburgare. De som du vill göra en ägg-gömma i tar du ett glas och stansar ut ett hål i mitten. Stek de håliga burgarna på ena sidan och sen när du vänder den om så du har steksidan uppåt kläcker du i ett ägg i mitten. Antingen kan du steka på väldigt låg värme tills vitan stelnar, eller kan du lägga dem i ugnen 200 grader ca 20 minuter tills vitan stelnat.
 
Lökringar
2 lökar
1 äggvita
pofiber/fläsksvålar
salt, vitpeppar
rapsolja, smör
 
Skär lökarna i ringar. Ta de 3-4 yttersta lagren av ringarna för de är störst.
Vispa upp äggvitan.
Mixa fälsksvålar och blanda med lite pofiber i en skål.
Doppa lökringarna i äggvitan och sedan i fläsksvål/pofiber.
Hetta upp smör och olja rikligt i en stekpanna.
Stek ringarna på medelvärme. Vänd när de är gyllene.
 
Servera hamburgaren med tillbehör efter behag! Baka eget hamburgebröd, ta salladsblad som bröd, grönsaker i oändlighet, ost, dressingar och annat klet! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback