Pannkaka med kanelsmör

2 pannkakor (eller ca 8 plättar)

2-3 ägg
0,5 dl grädde
0,5 msk fiberhusk
Ev lite vaniljpulver

Kanelsmör
50g smör
1-1,5 msk kanel
Ev sötning efter smak

Till pannkakorna vispar du bara ihop alla ingredienser. Stek i smör på medelvärme.

Till kanelsmöret, rör rumsvarmt smör med kanel och ev sötning.

När pannkakorna svalnat, bre på smöret och rulla ihop. Som en kanelbulle i pannkaksform!!





· Kommentera ·
Frukost 0 kommentarer




Enklaste majonnäsen

Det är egentligen superenkelt att göra majonnäs! I alla fall om du äger en mixerstav! Du kommer aldrig mer vilja eller behöva köpa en färdig majonnäs igen, med massa konstigheter i. När du gör din egen majjo vet du exakt vad som är i, och dessutom är den godare ;)
 
Om du redan inte har ägg + olja i kylskåp, lägg in det i kylskåpet 1 timme innan tillagning.
 
1 ägg
2 dl neutral rapsolja
salt, vitpeppar
citron
dijonsenap
 
Knäck ett ägg i en hög mixerskål, häll ner oljan och resten av ingredienserna.
Kör upp och ner med mixerstaven tills konsistensen är najs! Smaka av om det behövs mer kryddor.
 
Du kan smaksätta majjon hur du vill. Ha i lite chili för en chilimajjo eller varför inte vitlök till en aioli! Mööööms!
Idag gjorde jag en dubbel sats majjo och hade i min coleslaw. ½ vitkålshuvud, salt, peppar, dubbelsats majjo, SMACK klart!!


Här serverades coleslawn med serranolindad kycklingfile och en gratinerad tomat, lite grönt också! Huuur gott som helst...  


· Kommentera ·
Tillbehör 0 kommentarer




Lax under crème fraiche-täcke

4 laxfiléer
Citronpeppar
Santa Maria fish&seafood kvarn mix
3 dl crème fraiche
3 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl hackad persilja
Svartpeppar, salt
Riven ost

Krydda fisken runtom med citronpeppar och Santa Marias mix. Lägg i ugnsfast form.
Blanda cf, vitlök, persilja, svartpeppar och salt. Kleta ut ovanpå fisken.
Strö riven ost över.
In i ugnen 25 minuter, 200 grader.
Vi serverade med knaperstekt haricoverts! Gött!





· Kommentera ·
Fisk & Skaldjur 0 kommentarer




Baconfylld köttfärsrulle

Ca 600gram färs (jag hade nöt)
Svartpeppar
Vitpeppar
Aromat
Cayennepeppar
Kalv- och kycklingfond
1 finhackad lök
2 äggulor

Blanda alla ingredienserna och lukta ifall du kryddat tillräckligt.
Lägg sedan smeten på bakplåtspapper och tryck ut till en jämn rektangel.

1 pkt bacon
1 gullök
3 vitlöksklyftor
1 dl crème fraiche
Riven ost
Svartpeppar

Klipp ett paket bacon. Hacka lök och vitlök och blanda ihop resten.

Bred ut massan ovanpå köttfärsen och rulla ihop som en kanelbulledeg.
Lägg i ugnsfast form. In i ugnen i 200 grader ca 60 minuter.
Servera med något smaskigt!




De blev ju inte så himla snyggt idag! Men vad gör väl det när det är så fy bubblans gott?! 



· Kommentera ·
Köttfärs 3 kommentarer




Varm macka utan macka

Ibland har man bara inte lust att laga någon särskild mat eller vill bara ha något som går snabbt att laga! Vad är då bättre än en varm macka utan macka?

Till 1 person (i mitt fall frukost)
5 skivor skinka
Oregano
Ett par droppar ketchup
10 skivor ost

Lägg skinkskivorna på en plåt, krydda och ha på lite ketchup. Lägg två skivor ost på varje skinkskiva.
In i ugnen 200 grader ca 10 minuter, eller tills osten fått den konsistens du önskar. Servera med valfria tillbehör. 

Man kan självklart lägga på lite lök eller någon tomatskiva innan man lägger på osten. Bara fantasin som sätter matgränserna ;)





· Kommentera ·
Mellanmål 0 kommentarer




Hamburgare med ägg-gömma, LCHF-lökringar

ca 600-700 gram färs (jag hade nötfärs)
1 dl kalvfond
salt, peppar efter smak
1 gullök väldigt finhackad
ev 1 msk worcestershiresås
 
Blanda alla ingredienser. Pressa ihop till hamburgare. De som du vill göra en ägg-gömma i tar du ett glas och stansar ut ett hål i mitten. Stek de håliga burgarna på ena sidan och sen när du vänder den om så du har steksidan uppåt kläcker du i ett ägg i mitten. Antingen kan du steka på väldigt låg värme tills vitan stelnar, eller kan du lägga dem i ugnen 200 grader ca 20 minuter tills vitan stelnat.
 
Lökringar
2 lökar
1 äggvita
pofiber/fläsksvålar
salt, vitpeppar
rapsolja, smör
 
Skär lökarna i ringar. Ta de 3-4 yttersta lagren av ringarna för de är störst.
Vispa upp äggvitan.
Mixa fälsksvålar och blanda med lite pofiber i en skål.
Doppa lökringarna i äggvitan och sedan i fläsksvål/pofiber.
Hetta upp smör och olja rikligt i en stekpanna.
Stek ringarna på medelvärme. Vänd när de är gyllene.
 
Servera hamburgaren med tillbehör efter behag! Baka eget hamburgebröd, ta salladsblad som bröd, grönsaker i oändlighet, ost, dressingar och annat klet! 
 
 


· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Kycklinggratäng allt i ett

4 kycklingfileer
ca 300 gram haricoverts (eller hur mycket du vill ha)
1 gullök
3 vitlöksklyftor
10 champinjoner
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk kycklingfond
2 dl riven ost
 
Koka haricovertsen ett par minuter, låt rinna av och lägg i en ugnsfast form (om de är färska kan du lägga dem i formen direkt).
Skär lök och hacka vitlök och lägg ovanpå bönorna.
Strimla kycklingfile och stek i stekpanna. Krydda med kryddor du känner för, jag körde på santa marias kvarnar, fish and seafood (hör och häpna, den kryddan är god till mycket), men också deras kvarn till steak and chicken, lite vitpeppar också.
När du stekt kycklingen lägger du den ovanpå bönorna.
Skär champinjonerna en gång på längden och lägg uppepå.
Blanda grädde, CF och kycklingfond o häll på.
Och lite riven ost på toppen!
 
In i ugnen i 200 grader ca 20 minuter, sen klart. Så smidigt med alltiett-gratänger ibland!
Trevlig kväll!





· Kommentera ·
Allt-i-ett 0 kommentarer




Exotiska fläskkotletter

(Detta är en liberalare variant av LCHF då den innehåller både ananas och röd paprika)
 
4 fläskkotletter
1 röd paprika
1 burk med konserverad ananas (går såklart bra med färsk också)
2 gula lökar
4 skivor lufttorkad skinka
 
1 burk kokosgrädde (ca 400ml)
2 msk kycklingfond
Ev lite redning
 
Bryn kotletterna i rikligt med smör, krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar.
Lägg kotletterna i en ugnsfast form.
Skär lök, paprika, ananas, skinka i skivor/bitar och lägg ovanpå kotletterna.
Rör ihop kokosgrädden med kycklingfonden (ev redning).
Häll såsen över kotletterna och skjuts in i ugnen i 175 grader i ca 1-1,5 timme. Till kotletterna är fina o möra helt enkelt.
 
Ät rätten som den är eller med något smaskigt tillbehör. Strö gärna över lite chasewnötter vid servering.


Glömde ta bild efter såklart! 
 


· Kommentera ·
Kött 0 kommentarer




Hipp hipp hurraaaaa!

Hipphipphurra för världens bästa pappa idaaag!!
Världens bästa papi fyller år idag!
 
 
 
Och som present från oss barn fick han bland annat presentkort på att flyga luftballong!!! Yeah, snacka om sk*t i byxan hihi!!! 
 


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer




Pastakuddar fyllda med svamp/ost i baconsås

Börja med att göra pastan:
 
4 ägg
125 gram färskost
½ dl fiberhusk
 
Vispa ihop ägg och färskost. Rör ner fiberhusken. Låt svälla 5 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll ut smeten och lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå.
"Pressa ut" smeten tills den täcker plåten och är någorlunda jämn.
In i ugnen 150 grader, ca 8 minuter. Under tiden du låter pastan svalna gör du fyllningen.
 
ca 150 gram champinjoner (gärna konserverade då kuddarna inte kokas)
1 dl riven ost, gärna parmesan, eller annan smakrik ost
1 äggula
svartpeppar, oregano, basilika
 
1 äggvita
 
Klipp champinjonerna en aning med sax för att de ska bli lättare att hantera och fylla pastan.
Rör ner den rivna osten och kryddorna. Smaka av.
 
Nu när pastan kallnat tar du ett lagom stort glas och trycker ut runda bitar av pastan.
Lägg en klick fyllning på varje rundel och ta den sparade äggvitan och pensla runtom fyllningen och vik sedan ihop. Tryck gärna till lite så att den klibbar ihop ordentligt.
 
När du gjort alla kuddarna så skickar du in plåten i ugnen igen, bara sådär 8-10 minuter för att vitan ska få limma ihop sig lite extra.
 
Nu kan du göra baconsåsen:
 
1 pkt bacon
2 dl grädde
2 msk persilja
 
Klipp/skär bacon i små bitar. Genomstek. 
Häll på grädden och i med den hackade persiljan. Låt puttra till önskad konsistens på såsen, eller red av.
 
Nu är allt klart, nu ska det bara värmas!
Antingen kan du lägga upp pastakuddarna på tallriken, hälla över sås och micra en kort stund.
Eller kan du försiktigt lägga i pastakuddarna i såsen och puttra med tills de är genomvarma, RÖR INTE runt hur häftigt som helst om du värmer de i grytan då de kan gå sönder.



Såhär i efterhand skulle jag garnera tallriken med lite grönsaker haha. För de ser inte så charmigt gott ut! Men attans så gott det var!


· Kommentera ·
Pasta 0 kommentarer