Äggmjölk, proteinrik "mjölkfri mjölk"

2 ägg
3 dl vatten
40g kokosfett alternativt smör utan salt (mjölken känns mer gräddig med smör)
ev smaksättning
 
Koka upp 3 dl vatten.
Lägg kokosfettet i en bunke och häll det kokande vattnet över så att fettet smälter.
Kläck i äggen och kör med en mixerstav tills det blivit en jämn mjölk.
Låt svalna i kylskåpet.
 
Idag valde jag att göra hallonmjölk till min frukost. Jag tog halva satsen av äggmjölken och körde i mixern tillsammans med 8 hallon. La en isbit i och njöt! 
 
Detta är ju en finfin proteinrik dryck som fungerar som ett mellanmål eller vad man nu känner för.. Bara fantasin som sätter era gränser!
Jag har redan funderat ut ett jättebra recept till som jag inte testat ännu, islatte! Återkommer! På återseende!
 
 
 
Här ser ni bild på min delikata frukost, gurksmörgåsar, hallonmjölk och kaffe. 
En till idé jag har, jag ska komma på ett recept till chokladmjölk också ;)
 


· Kommentera ·
Frukost 0 kommentarer




Kycklinggratäng med kokosgrädde

3 kycklingfiléer
Ca 400-500g färska/frysta grönsaker (som är tinade i så fall)
1 gul lök
1 paprika
4dl kokosgrädde
2dl crème fraîche
2 msk sambal oelek
Svartpeppar
Curry
2 msk kycklingfond
1 boll mozzarella
200g fetaost

Lägg de tinade grönsakerna i botten på en ugnsform. Skär kyckling i lagom bitar och lägg ovanpå grönsakerna. Skär lök och paprika i skivor och lägg ovanpå. Gör såsen, blanda kokosgrädde, crème fraîche, sambal, kryddor och fond. Häll över allt i ugnsformen. Skär mozarellan i skivor och fördela över ugnsformen. Jag hade fetaost i bit så jag tog hela osten i händerna och bara smulade sönder allt och la över. Har man tärningar kan man ju dutta ut dem om man känner för det.
In i ugnen 175 grader i ca 40 minuter eller tills kycklingen är färdig och gratängen fått en vacker färg ;)

Ja jag vet det är ingen snygg rätt och sista bilden är inte vacker, men ni ska veta att gott är det! ;D Tar därför ingen tallriksbild heller då de inte heller är så smickrande!



· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Kesofrutti (istället för sockerladdad Risifrutti)

1,5 dl grädde
1 dl keso
ett par droppar sockerfri vaniljarom (jag använder denna)
ev sötning, honung, stevia eller liknande
 
Vispa grädden hårt, nästan så hård att man inte vill äta den som den är. För nu när det är dags att röra i keson blir det lite lösare konsistens. Smaka av med vanlij och sötning.
Färdig att servera med bär eller sylt. Hur gott som helst, mellanmål, frukost, dessert.. Jaa jag gillar det verkligen!
 
 
 
Här på bild med tinade hallon och ett kokt ägg som mellanmål.. Mums!


· Kommentera ·
Efterrätter 0 kommentarer




Kassler- och broccoligratäng allt-i-ett

Visst är det smidigt med allt-i-ett-rätter ibland? Hur gott som helst och enkelt att variera. Här kommer en goding med kassler och broccoli. Väldigt goda matlådor blir det ju också av det, hihi.

Ca 300g kassler
1-2 broccolibuketter (ca 3 nävar frysta små buketter)
2 dl crème fraîche
3 msk ajvar relish
1 msk sambal oelek
1 msk soja
1 msk kycklingfond
Svartpeppar, paprikapulver, lökpulver
Riven ost

Skär broccolin i bitar, lägg i en smord ugnsform. Skär kasslern i lagom bitar och lägg över.
Blanda crème fraîche i en skål tillsammans med kryddorna, sojan och fonden. Häll över kasslern.
Sprid ut riven ost över allt.
In i ugnen 200 grader, ca 15 minuter.



· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Torsksoppa i kokosmjölk med sting

400g torsk
400 ml kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Ett par nävar broccoli
Svartpeppar, paprika, chili, cayennepeppar
Citronjuice

Koka upp kokosmjölken med buljongen, skivad vitlök och kryddorna. Skär den tinade fisken i tärningar, skär broccolin i mindre bitar om det behövs.
När kokosmjölken kokat upp sänk värmen lite och lägg i fisk och broccoli och sjud tills fisken är färdig, ca 5 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs, det är även gott att ha lite citronjuice i. Jag serverade med nymalen svartpeppar och en klick crème fraîche på toppen.



· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Skinkmuffins

8 muffins
10 ägg
1 dl grädde/mjölk (kan uteslutas helt)
salt, svartpeppar, oregano 
250 g strimlad skinka (ja jag vill ha mycket sul hihi)
2 salladlökar, hackade
ost
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg, mjölk, svartpeppar, oregano och salt.
Häll upp smeten jämt i 8 formar.
Fördela skinka och lök i formarna. 
Lägg en ostskiva ovanpå varje muffin.
In i ugnen i ca 20-25 minuter (tiden är lite beroende på storleken på formarna)
 
Fyllningen och kryddningen går att variera i massor. 
Exempel: kyckling, soltorkade tomater, basilika, fetaost.
eller köttfärsfyllning, tacokryddad och paprika i. Mozzarella? Ja fyll med vad som finns eller vad du känner för. Och just det, bacon är ju alltid gott också! ;)
 
 
 
Perfekt att ha ett gäng i kylskåpet/frysen. Ett bra mellanmål eller varför inte till frukost?


· Kommentera ·
Frukost 0 kommentarer




Tekakor LCHF

5 ägg
50g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
0,5 dl linfrön / eller solros om du hellre vill ha det
2 tsk bakpulver
2 msk pofiber
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
 
Vispa ägg fluffigt. Smält smöret, rör ner i äggsmeten tillsammans med grädde och CF.
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och blanda sedan ner i äggsmeten.
Låt smeten svälla 10 minuter.
Forma sedan degen till 8 bollar och lägg på bakplåtspapper, platta till. Man kan platta till dem rätt mycket för de flyter inte ut så värst.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter på 175 grader.
 
Översta bilden har jag linfrön i bröden och nedre bilden är det solrosfrön! Omväxling förnöjer ;)
Brödet går utmärkt att frysa. Ta fram kvällen innan eller kör det lite i micron. För en nybakad känsla, kör brödet lite i rosten!
 
 


· Kommentera ·
Bakning 0 kommentarer




Bacon- och purjopaj

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,75 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
50 g smör
1 tsk salt
 
Fyllning
300-400g tärnad bacon
15 cm purjolök
svartpeppar
3 ägg
1 dl grädde
riven ost
 
Kör sesamfröna i en mixer och mal till ett "mjöl". Tillsätt övriga ingredienser och rör till en fin deg.
Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Stek baconen under tiden, krydda med svartpeppar. Skär purjolöken i ringar.
Förgrädda pajskalet i 175 grader ca 10 minuter.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
Fyll pajskalet med bacon och purjolök, vispa till äggen och grädden i en skål och häll över.
Strö över ost efter smak och tycke.
In i ugnen ca 20 minuter eller till äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
Servera med en kall sås och en god sallad.
 
 
 


· Kommentera ·
LCHF 1 kommentarer