Kladdkaka lchf

200g mörk choklad, minst 70%
200g smör
1/4 dl sötningsmedel
1 tsk vaniljpulver
4 ägg

Smält smör och choklad i en kastrull.
Vispa ägg, vaniljpulver och sötningsmedel fluffigt.
Häll ner chokladblandningen och vispa lite till. Häll i springform och grädda ca 8 minuter i 200 grader. Låt stå kallt sedan. Går med fördel att göra dagen innan servering.
Servera med grädde och valfria bär.

Ja man ser knappt kakan på bilden under all grädde och bär, men den gömmer sig någonstans!



· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Kasslerpaprikasås

Kasslerpaprika-sås
 
Ca 700g kassler
1 gul lök
1 röd paprika
3 dl crème fraîche 
1 dl grädde
1 msk kycklingbuljong
Svartpeppar, paprikapulver, timjan
Hackad persilja
 
Hacka lök, kassler och paprika fint. Stek till i lite smör. Krydda med de "torra" kryddorna. Häll på grädde och CF. Tillsätt ca 1 msk hackad persilja och låt puttra några minuter.
Smaka av ifall mer krydda behövs. Annars är det färdigt nu. Servera till dina favorit grönsaker eller pasta/potatis/ris om du äter sådant. Smaklig måltid, själv ska jag inte smaka förrän jag kommer till jobbet, därav matlådebilden ;) matlådor i mitt hjärta! <3
 
 


· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Fejk "stuvade makaroner" lchf

Till middag igår hade vi bestämt att vi ville äta falukorv i ugnen. Ni vet sån god med lök, senap och ost... Mm. Vad passar inte bättre än stuvade makaroner till det liksom? Som lchfare har jag valt att ta bort makaroner ur min kost och stuvade makaroner är något jag verkligen älskar. Men igår fick jag en idé! Tänkte prova stuva zucchini och krydda så som jag kryddade mina makaroner. Och resultatet: KANON! Min sambo sa att de till och med var bättre än "vanligt" stuvade makaroner! Vilket toppbetyg är inte det liksom ;)
Så varsågod, här har ni receptet!
 
"Stuvade makaroner"
 
1 zucchini
Grädde
Redning av lchf-typ, redix eller liknande
Aromat, vitpeppar, muskotnöt
 
Skala och skär zucchini i mindre bitar. Fräs till i smör utan att zucchinin får färg. Häll på grädde till det precis täcker. Krydda med kryddorna och låt puttra några minuter. Häll på redning till önskad konsistens och servera sedan till något gött. 
 


· Kommentera ·
LCHF 1 kommentarer




Sparrissoppa

Förrätt till 3-4 personer alternativt middag för två

250 g sparris
1 schalottenlök
Smör
Salt, peppar
3 dl grädde
1 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande

Ansa sparrisen, skär av topparna och lägg åt sidan. Skär resterande i lite mindre bitar. Hacka löken. Smält smör och lägg i sparris och lök. Stek några minuter utan att det får färg. Krydda med salt och peppar. Ös på grädde och vatten + buljong. Puttra tills sparrisen är mjuk. Smaka av. Om du anser att det ej behövs mer krydda kan du nu mixa soppan slät, antingen med stav eller vanlig mixer. Akta så det inte stänker bara, eller blir tryck i mixern, för då får du soppa i hela köket och det tror jag inte du vill ;)

Koka sparris-tipparna mjuka i lättsaltat vatten. Häll upp soppan i skålar och garnera med topparna. Ett gott tips är knaperstekt bacon eller serrano-skinka att ha på toppen av soppan med :)



· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Vinrecension och tävling

Som jag nämnt i tidigare inlägg skulle jag i samarbete med Enjoy Wine & Spirits recensera ett av deras vin, samt göra ett picknickrecept som ni mina kära läsare ska rösta på.
 
Ni som röstar på recepten har nämligen chansen att vinna finfina priser också.
Det ni kan vinna i ett paket är:
- svart picknickkorg med kyl/värme funktion, plats för bag in box.
- picknickpläd, vattenavstötande baksida
- 2 le creuset dippskålar
- badmintonset
- minihögtalare till smartphones, paddor m.m.
 
Ingen dålig vinst va?
 
Vinrecension:
Vinet heter 99 rosas, och är ett vitt vin med en procenthalt på 13,0. Som den lchf-are jag är kollar jag såklart på sockerhalten i det vita vinet också, vilket detta vinet klarar sig bra med sina 3,0gram per liter. Helt ok för lchf! 
Vinet är torrt men fruktigt. Passar perfekt till mitt tävlingsbidrag lchf-smörgåstårta, men också till fisk/skaldjur, till tilltugg och lite lättare rätter, sallader m.m.
Vinet får utav mig 4 av 5 Kenta (Ni som kollat på Café Bärs vet vad jag menar, haha). Smakmässigt var vinet bra, det enda jag egentligen är lite missnöjd med är förpackningen. Det är på en 1-liters tetra! Jag vill ha den genuina känslan av en snygg glasflaska med klassisk kork! Men visst, på picknick kan det väl vara smidigt med en tetra som har skruvkork.
 
Vinet finns självklart på systembolaget och kostar 69:-. 
 
Som sagt kära vänner IN OCH RÖSTA på mitt recept nu ---> KLICKA HÄR <---
 
 
Vem skulle inte vilja sitta här på en klipphäll med sin käraste i solnedgången?
 
Och så en bild på min smörgåstårta som ni ska rösta på genom att gå in HÄÄÄR!
 


· Kommentera ·
Mat och bak 0 kommentarer




Smörgåstårta a la LCHF och TÄVLING

Nu är sommaren här och vad passar då inte bättre än en mysig picknick! I samband med detta picknick-recept har jag fått i uppdrag av blogg.se och Enjoy Wine att recensera ett nytt vin från 99 rosas som dessutom passar till mitt picknickrecept, kommer senare i veckan. Ni mina kära läsare ska sen kunna gå in på tillverkarens hemsida (meddelar när) och rösta på förhoppningsvis mitt recept, eller det ni känner mest för. De som röstar har chansen att vinna en finfin picknickkorg!
 
Klassisk picknickmat brukar bestå av pastasallader, smörgåsar eller rullmackor, jag tänkte göra det hela lite roligare med en smörgåstårta! Usch vad kladdigt tänker ni nu, men NÄPP gör smörgåstårtan i en springform, enkel att ta med, enkel att servera, gudomlig att äta. Och eftersom jag äter enligt LCHF blev såklart receptet en smörgåstårta på LCHF-vis.
 
Till en rund springform ......cm
 
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kokosmjöl
3 tsk fiberhusk
6 ägg
120 g färskost typ philadelphia
2 dl creme fraiche
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig. Vispa ihop ägg, philadelphia och creme friache till en jämn smet.
När smeten är jämn häll ner mjölblandningen och blanda väl. Klä en ugnplåt med bakplåtspapper och häll ner smeten. Försök att göra smeten så jämn som möjligt med exempelvis med en slickepott. Sätt sedan in plåten i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär brödet i bitar.
 
Det ska bli tre bottnar av smeten och jag hade då tre fyllningar som man självklart kan variera hur man vill och känner för! :p Dessa fyllningar hade jag i min i alla fall:
 
Grundfyllning:
3 dl grädde, löst vispad
1 msk creme fraiche
2 msk majonnäs
salt, peppar
 
Rör ihop grundfyllningen.
 
Fyllning 1: Leverpastej, bostongurka, grundfyllning
Fyllning 2: Skinka, ost, grundröra
Fyllning 3 + toppen: Kokt hackat ägg med mjukost, grundröra överst. Sedan toppade jag med räkor.
 
Dekorerade med skinkrullar, ostrullar, kokta ägghalvor, gurka, tomat, räkor
 
Om någon inte gjort smörgåstårta ska jag beskriva hur ihoppusslingen går till:
När brödet är avsvalnat skär du det efter springformen.
Brer smör på brödet och har på fyllning 1.
På med nästa brödskiva, och brer på smör, på med fyllning 2.
Sista brödet, bre på smör, kleta på fyllning 3. 
Toppa med räkor och allt annat pålägg.
Låt gärna tårtan stå några timmar så den hinner gegga ihop sig.
Tårtan kan med fördel göras dagen innan, men skippa då den översta dekorationen tills dagen då ni ska festa på tårtan.
 


· Kommentera ·
LCHF 1 kommentarer