Thai-kyckling röd curry

3 kycklingfiléer
5 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
3 paprikor, strimlade, gärna olika färg
1 burk kokosmjölk / kokosgrädde (400ml)
2 msk röd currypasta
1 msk fisksås

 

Strimla kycklingfilé, riv ingefäran och pressa vitlöken. Värm en panna med olja och häll i.
Stek tills kycklingen är genomstekt.
Lägg i strimlad paprika, currypasta, kokosmjölk och fisksås. (OOOBS! smaka av innan du häller på för mycket currypasta om du ogillar stark mat)
Låt puttra några minuter.
Ät tillsammans med nudlar, ris eller vad du vill ha. Vi hade risnudlar till.

 

 
(LCHF - ätes med shirataki nudlar, zucchini-spaghetti, andra grönsaker eller ät röran som den är)


· Kommentera ·
GI 0 kommentarer




Krämiga färsfyllda paprikor

800g nötfärs (eller vilken färs du känner för)
1½ gul lök
200g linser
1 burk champinjoner
½ burk majs
svartpeppar, santa maria 5 pepparmix, mald spiskummin
1 msk sambal oelek

Fetaröran (räcker till 2 paprikor/dvs fyra paprikahalvor)
150 g fetaost
2 msk creme fraiche (alt. matlagningsyoghurt/kvarg/liknande)

Hacka gullöken och stek tillsammans med färsen. Krydda med alla kryddor och när färsen är genomstekt, smaka av.
Tillsätt linser, majs, champinjoner och sambal oelek.
Skär paprikor på längden eller skär av toppen.
Fyll med önskad mängd färsröra.
Kleta på fetaröran (mixa bara ihop ost och creme fraiche med gaffel).
Peppra lite med grovmalen peppar uppepå för synens skull.
In i ugnen på 225 grader ca 20-30 minuter.

 

Som ni kanske förstår så räcker röran till mer än 2 paprikor. Gör alltså många fler paprikor än jag gjorde, eller gör som jag, ät färsen som lunchlåda imorgon, eller varför inte göra en paj eller matig omelett av resterna? Krydda med lite tacokrydda och kör tacos.. Ja oändliga möjligheter!! Eller kan du alltid halvera receptet och inte få så mycket färs över :D hihi



· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Tomat- och örtbakad torsk

800g torsk
400g krossad tomat (jag hade en variant med örter i)
3 stora vitlöksklyftor
3/4 dl persilja
2 msk citronsaft
salt, svartpeppar

Lägg torsken i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar.
Blanda de krossade tomaterna tillsammans med hackad persilja, vitlök och citronsaften, ös över torsken.
In i ugnen på 180 grader i ca 20-30 minuter.
Servera tillsammans med exempelvis grönsaksmix och broccolimos.

 



· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Dinkelfrallor (lågt GI)

 

20 frallor

50g jäst

½ liter mjölk

3½ dl havregryn, fiberhavregryn körde jag

½ dl krossade linfrön

½ dl skalade sesamfrön

½ dl solrosfrön

2 tsk salt

2 tsk flytande honung

1 dl grahamsmjöl

7 dl dinkelmjöl, siktat

½ dl rapsolja

 

Blanda jäst med fingervarm mjölk.

Häll i havregryn, linfrön, solrosfrön och sesamfrön, arbeta ihop.

Låt stå under duk 15 minuter.

Blanda ner salt, honung, grahamsmjöl och dinkelmjöl. Kör ihop till en fin deg, mot slutet ha i rapsoljan.

Forma till 20 bullar, låt jäsa övertäckt 30 minuter.

Grädda sedan i 225 grader i 11-12 minuter.

 



· Kommentera ·
Bakning 0 kommentarer




Lasagne (lowcarb)

Lasagneplattor

4 ägg

125 g kvarg

0,5 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen fluffigt, tillsätt kvarg och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.

Höj ugnsvärmen till 225 grader

Köttfärssås

ca 500 nötfärs
1 burk krossade tomater (400-500 gr)
4 st klyftor vitlök
1 msk oxfond
Smör
Salt
Svartpeppar
Ost att ha ovanpå lasagnen: 100 g prästost att riva

Stek färsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta tillsammans med tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar, pressa i vitlöken och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.

Ostsås

2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100 g gräddost
salt, svartpeppar, muskotnöt

Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt, muskotnöt och peppar.

Lägg nu plattorna i en ugnsfast form, lägg på bolognesen, sedan ostsås och varva nu så i 1-2 varv till. Avsluta med osten.
Grädda i ca 20 minuter.

 



· Kommentera ·
Köttfärs 3 kommentarer