Nyttiga pannkakor / alt LCHF

Till två personer/portioner
 
4 ägg
4 dl mjölk (alt för LCHF grädde)
2 msk fiberhusk
2 krm salt
smör att steka i (mer smör för LCHF)
 
 
Blanda samman alla ingredienser och låt svälla 5 minuter. Smält lite smör i en stekpanna och häll på smet. Det blir ca 8 mindre pannkakor av detta recept, men om man kör LCHF varianten mättar de väldigt bra.
 
LCHF tillbehör: grädde, bär, kokos m.m
Magert alternativ: Kvarg, bär m.m
 


· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Nyttig skinkröra till smörgås, avokado m.m

Till en person
150g kvarg
½ tomat
1/4 lök
skinka, 2-3 skivor
salt, peppar
 
Lägg upp kvargen i en skål. Hacka lök, tomat och skinka fint. Rör ned i kvargen och smaka av med peppar och salt. Låt gärna stå en stund så smakerna hinner dra till sig.
Supergod röra att ha på smörgåsen, till avokadon eller som tillbehör till annan maträtt, sallad m.m.
För att göra min rätt ännu nyttigare serverade jag den tillsammans med mitt valnötsbröd. Huur gott som helst!
Ska testa göra röran med tonfisk nästa gång, den tror jag starkt på ;)
 
 


· Kommentera ·
Tillbehör 0 kommentarer




I'm baaack!

Har varit i Spanien och njutit i en vecka.. Frossat i god mat, solat, badat, vilat och bara haft det underbart! Nu är jag tillbaks med både kraft och bloggsug ;) Igår började skolan. Det är med blandade känslor, men mest roligt att komma tillbaka tror och hoppas jag! Ikväll ska ni få nått smaskigt recept i alla fall ;) Hörs senare! Poooss.
 





· Kommentera ·
Övrigt 0 kommentarer




Ost- och baconburgare

ca 1 kg färs
2 ägg
2 msk fiberhusk
2 msk kalvfond
½ dl sambaloelek
1½ dl kvarg
1 gullök, finhackad
1 paket finklippt bacon
3 dl riven ost, gärna en starkare variant
svartpeppar, salt, cayenne
 
Blanda alla ingredienserna. Forma till burgare och stek till de är färdiga. Enkelt va? ;) Haha.
Till burgarna hade vi en kvargsås gjord på kvarg + ajvar relish, och grönsaker; sallad, tomat, gurka, lök, samt knapriga päror gjorda i ugnen. Hamburgare är najs! Och förresten brödet, det är oopsies :)
 


· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Kycklingwok med chili och cashewnötter

3 kycklingfiléer
1 gullök
3 paprikor
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1,5 dl nötter
1 dl thai sweet chilisås
1 burk konserverade champinjoner
1 burk konserverad majs
salt, peppar
olja
 
Skär och hacka paprika, vitlök, chili och lök.
Fräs alltsammans ett par minuter i olja.
Skär kyckligen och lägg i grönsaksbladningen.
Krydda med salt och peppar.
När allt är genomstekt ha i sweet chilisåsen, majsen och svampen och stek ytterliggare ett par minuter.
DONE!
Servera med ris, nudlar eller vad du känner för.
 


· Kommentera ·
Kyckling 0 kommentarer




Hälsobröd på linfrö med valnötter i

Detta bröd passar utmärkt för alla LCHF:are då en skiva endast innehåller 1,5 kolhydrater!
 
Ingredienser
4 dl krossat linfrö
2 matskedar fiberhusk
2 teskedar bakpulver
1½ tsk salt
4 dl valnötter (ca 150g)
eventuellt 1 msk brödkryddor (fänkål, kummin, anis)
250g kvarg
6 ägg
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en brödform (ca 2 liter) med bakplåtspapper.
Blanda linfrö, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål.
Lägg i valnötter och kryddor. Jag har i nötterna hela.
Blanda de "blöta" ingredienserna bredvid (ägg och kvarg). Rör ihop till en smet, och ha i den där skvätten mjölk.
Blanda sedan i smeten i de torra ingredienserna. Blanda väl! Kör eventuellt i en hushållsassistent om du tycker det är för trögt att blanda. Det är fiberhusken som suger åt sig allt vätska, ju längre du väntar desto fastare blir smeten när fiberhusken sväller.
Klicka sedan i smeten i formen och jämna till.
Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
 
 


· Kommentera ·
Bakning 1 kommentarer




Rosépepparlax med gröna tillbehör

Laxen:
2 laxfilébitar
1½ msk mortlad rosépeppar
salt, svartpeppar
olja + vatten
 
Mosen:
1 stor mjölig potatis
1 broccoli"träd"
½ grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
ev en klick smör
 
Såsen:
100g kvarg
1 msk hackad dill
½ msk citronsaft
svartpeppar, salt
 
Laxen: Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda. Ha lite olja och vatten i botten på formen. Ställ in i ugnen på 200 grader, ca 15 minuter.
 
Mosen: Börja med att skala och koka potatisen och lägg i buljongen. Ha sedan i den ansade broccolin. Koka alltsammans mjukt och använd sedan en stöt och gör till mos. Tillsätt vitpeppar och ev en klick smör. Om du vill ha en lösare konsistens ha i lite av kokspadet eller en skvätt grädde.
 
Såsen: Blanda bara alla ingredienser ;)
 
 


· Kommentera ·
Fisk 0 kommentarer




Wilfa Juicemaster juicepress SJ150A

Fick ett roligt paket för ett par veckor sedan! Nämligen en slags juicepress!
Den pressar alla grönsaker/frukter istället för att centrifugera dem som en del alla maskiner gör.
Fördelen med att maskinen pressar istället för att centrifugera är att man får ut mer vätska ur det man pressar, plus att man kan ha i exempelvis is eller frysta bär! Plus att vid pressning blir ljudnivån lägre ;)
Det är några delar till maskinen man ska montera vid användning och sen dela igen då, men herregud så lätt den var att rengöra! Det trodde jag skulle bli ett redigt pilligt jobb, men nädå var bara att skölja av grejerna i princip!
Och jisses vad juice det blev. Har provat allt möjligt bara för att det är roligt, gurka, tomat, citron, hallon, äpple, päron, melon ja massor! Tänkte testa en riktigt vitaminbomb någon dag sen :D Men det jag blev mest imponerad av är att av en apelsin får man typ ett heeelt glas juice! Så imponerande.. Tömmer verkligen frukten!
 
Riktigt rolig och bra maskin för den juicetokige! Blir till att göra en film och lägga upp här sen :D och recept såklart!
 
 
Tack så mycket Wilfa! Är så glad för min juicepress :D


· Kommentera ·
Övrigt 0 kommentarer




Torsk med knäckepanering och ägg/persiljesås

400g torskblock / rygg
aromat, vitpeppar, smör/olja
2 knäckebröd
 
Sås:
250g kvarg
3 msk hackad persilja
2 hårdkokta ägg
salt
 
Värm ugnen till 225 grader.
Dela torskblocket i tre delar eller hur många du känner för.
Mixa knäckebröden till smulor.
Krydda torsken med aromat och vitpeppar. Fördela knäckesmulorna och hyvla över lite smör/eller ringa över lite olja.
In i ugnen och sänk till 175 grader. Låt fisken vara inne tills paneringen är gyllenbrun, ca 20 minuter, eller kolla innertemperaturen, den ska ligga på 52 grader när det gäller torsk.
 
Vad gäller såsen är det bara till att blanda alla ingredienser. Hacka ägg och persilja och blanda och smaka av med salt.
 


· Kommentera ·
Fisk 0 kommentarer




Antioxidantboost, en härlig morgondrink

250g kvarg
1½ dl blåbär
½ dl müsli, gärna Pauluns supermüsli - blåbär och vanilj
en skvätt mjölk
proteinpulver (jag kör naturellt)
en knivsudd vaniljpulver
 
Mixa alla ingredienser till en slät lättdrucken smet. Ifall du vill ha den lösare, ha i mer mjölk, fastare - tvärt om! Så enkelt och så gott, blir väldigt mättande med protein och müsli. Självklart går det bra att köra med andra bär. Prova dig fram själv! En morgondrink som denna är fylld med nyttigheter!
 
 
Innan och efter mixat. Hällde inte upp drinken i något härligt glas då jag ska ha med mig drinken till jobbet!


· Kommentera ·
Övrigt 0 kommentarer




Fruktiga nötbiffar

500g nötfärs
1 morot
1 granny smith äpple
1 gullök
1 msk kalvfond
1 msk sambaloelek
svartpeppar, vitpeppar, aromat
2 ägg
 
Riv morot, äpple och lök och blanda alltsammans med färsen och övriga ingredienser.
Forma till 8-10 biffar, beroende på vilken storlek du vill ha såklart. Svårare än såhär var det alltså inte? ;)
 
Jag gjorde ett gäng på 8 biffar som jag och jonatan ska ha till matlådor, två i varje låda är lagom på en sats om 8 stycken! Till detta blev det matvete, grönsaker och kvarglingon. Kvarglingon är så enkelt som att man blandar valfri mängd kvarg och valfri mängd lingon. Helst ska det vara rena lingon, alltså ingen lingonSYLT. Jag gjorde lingonkvarg på 250g kvarg och 3 msk lingon till dessa matlådor.
 
 
Får se om jag kommer ihåg att ta en roligare bild då det finns grönsaker och lingonkvarg med i bilden ;)
Ha en bra daaay, pussheeej


· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Kycklingklubbor med touch av medelhavet

4 kycklingklubbor
citronpeppar
lökpulver
 
Skyn:
1 dl olja
2 dl vatten
0,5 dl soya
0,5 dl citronsaft
3 msk mortlad rosmarin
4 skivade vitlöksklyftor
 
Lägg de tinade/färska kycklingklubborna i en ugnsfast form. Krydda med lökpulver och citronpeppar på både under och ovansida. Ha skinnsidan uppåt. Rör ihop alla ingredienserna till skyn och häll i formen. In i ugnen 175 grader i en timme.
 
Till detta hade vi mathave, en grönsakblandning på broccoli, majs, morötter, soltorkade tomater och ärtor.
 
 
Rätten lagar sig i princip själv! Inte mycket arbetstid på denna ;) Göddigt värre!


· Kommentera ·
Kyckling 0 kommentarer