Köttfärspaj med ostgömma och hett sambal-täcke

Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,75 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
50 g smör
1 tsk salt
 
Kör sesamfrön i en mixer först till ett mjöl. Ha i övriga ingredienser och kör ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform och nagga lätt. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Färgrädda pajskalet 10 minuter i 175 grader, höj sedan temperaturen till 200 grader.
 
Fyllning
400g nötfärs
2 msk kalvfond
svartpeppar, paprikapulver
1 burk konserverade champinjoner
osttärningar, välj själv hur mycket du vill ha i, jag hade myyycket ;) haha
(ett tips är Boxholms ost, jättegoda med olika kryddningar, jag hade "havssalt och örter")
1 paprika
3 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
2-3 msk sambal oelek (beroende på hur hett du vill ha det)
Riven ost
 
Stek färsen tillsammans med kryddor och fond. Häll på champinjonerna. När köttfärssröran är färdig kan du lägga det i det förgräddade pajskalet. Skär ostkuber och tryck ner i köttfärsen. Lägg ev lite köttfärsröra uppe på. Rör ihop CF och sambal. Kleta ut såsen uppe på pajen. Skär paprikan i bitar och lägg på pajen.
Ev riven ost som kronan på verket att strö uppe på.
In i ugnen 200 grader, ca 20-30 minuter eller tills osten fått fin färg och pajen känns färdig.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback