Kålpudding

1 kg vitkål
Ca 650g blandfärs
1 dl grädde
1 ägg
2dl keso, avrunnen
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
1 tsk svartpeppar
1 msk köttfond
1 msk kycklingfond

Såsen:
spad från kålpuddingen
2-3 dl grädde
soja, salt och peppar, köttfond

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg, kryddor, keso, fond. Jag blandar allt direkt i formen.
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna . Den ska vara mjuk och få fin färg.
Blanda ihop färssmeten och hälften av den stekta kålen. Jämna ut i formen och lägg resten av kålen uppe på.
Grädda i 200 graders ugn i ca 45 minuter. Ta sedan skyn från puddingen och häll i en kastrull och koka upp med grädden. Smaka av med kryddor och fond. Och red av såsen eventuellt.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Mums har köpt hem vitkål och ska testa ditt recept!

2013-09-11 @ 20:33:24
URL: http://gladakocken.blogg.se
Postat av: Erikas LCHF till vardag och fest

Kålpudding är fantastiskt gott och perfekt att laga nu när det är billigt med kål.

2013-09-12 @ 22:06:49
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback