Kålpudding
1 kg vitkål
Ca 650g blandfärs
1 dl grädde
1 ägg
2dl keso, avrunnen
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
1 tsk svartpeppar
1 msk köttfond
1 msk kycklingfond
Såsen:
spad från kålpuddingen
2-3 dl grädde
soja, salt och peppar, köttfond
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg, kryddor, keso, fond. Jag blandar allt direkt i formen.
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna . Den ska vara mjuk och få fin färg.
Blanda ihop färssmeten och hälften av den stekta kålen. Jämna ut i formen och lägg resten av kålen uppe på.
Grädda i 200 graders ugn i ca 45 minuter. Ta sedan skyn från puddingen och häll i en kastrull och koka upp med grädden. Smaka av med kryddor och fond. Och red av såsen eventuellt.
Mums har köpt hem vitkål och ska testa ditt recept!
Kålpudding är fantastiskt gott och perfekt att laga nu när det är billigt med kål.