Sparrissoppa

Förrätt till 3-4 personer alternativt middag för två

250 g sparris
1 schalottenlök
Smör
Salt, peppar
3 dl grädde
1 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande

Ansa sparrisen, skär av topparna och lägg åt sidan. Skär resterande i lite mindre bitar. Hacka löken. Smält smör och lägg i sparris och lök. Stek några minuter utan att det får färg. Krydda med salt och peppar. Ös på grädde och vatten + buljong. Puttra tills sparrisen är mjuk. Smaka av. Om du anser att det ej behövs mer krydda kan du nu mixa soppan slät, antingen med stav eller vanlig mixer. Akta så det inte stänker bara, eller blir tryck i mixern, för då får du soppa i hela köket och det tror jag inte du vill ;)

Koka sparris-tipparna mjuka i lättsaltat vatten. Häll upp soppan i skålar och garnera med topparna. Ett gott tips är knaperstekt bacon eller serrano-skinka att ha på toppen av soppan med :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback