Lussebullar med vanilj-mandelmassefyllning

ca 15 bullar, beroende på hur stora du gör dom klart.
 
Degen:
5 ägg + 1 gula (spara vitan)
2 msk sötning, av något "ströslag" eller vad du väljer att använda
50g smält smör + 0,5 g saffran
1 dl grädde
1 dl kokosnötmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
 
Mandelmassafyllning med vaniljsmak:
50 g rumsvarmt smör
100g mald mandel, skållad skalad
2 msk sötning
2 msk grädde
½ tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker nu)
 
Smält smöret och rör ner saffranen, så smakerna kommer fram.
Vispa ägg och sötning fluffigt några minuter.
När smeten är fluffig häller du i grädden och smörblandningen.
Blanda övriga ingredienser i en skål och rör sedan ner i den blöta blandningen. Rör om allt till en jämn deg.
Låt svälla minst 10 minuter.
Under tiden kan du göra mandelmassan.
 
Mal mandeln om du inte har mandelmjöl eller annat du vill använda.
Rör ner resterande ingredienser och rör till du fått en jämn gegga.
 
När degen fått svälla 10 minuter kavlar du den mellan två oljade bakplåtspapper. Kavla den rektangulär, som när man gör kanelbullar.
Bre på mandelmassefyllningen försiktigt så degen under inte går sönder.
Rulla ihop degen till en rulle som när du gör kanelbullar som sagt.
Skär i lagom bitar, lägg i bullformar. Smeta på lite äggvita och garnera med mandelspån eller annat du känner för.
Skjuts in i ugnen 175 grader i ca 15 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback