Krämiga färsfyllda paprikor

800g nötfärs (eller vilken färs du känner för)
1½ gul lök
200g linser
1 burk champinjoner
½ burk majs
svartpeppar, santa maria 5 pepparmix, mald spiskummin
1 msk sambal oelek

Fetaröran (räcker till 2 paprikor/dvs fyra paprikahalvor)
150 g fetaost
2 msk creme fraiche (alt. matlagningsyoghurt/kvarg/liknande)

Hacka gullöken och stek tillsammans med färsen. Krydda med alla kryddor och när färsen är genomstekt, smaka av.
Tillsätt linser, majs, champinjoner och sambal oelek.
Skär paprikor på längden eller skär av toppen.
Fyll med önskad mängd färsröra.
Kleta på fetaröran (mixa bara ihop ost och creme fraiche med gaffel).
Peppra lite med grovmalen peppar uppepå för synens skull.
In i ugnen på 225 grader ca 20-30 minuter.

 

Som ni kanske förstår så räcker röran till mer än 2 paprikor. Gör alltså många fler paprikor än jag gjorde, eller gör som jag, ät färsen som lunchlåda imorgon, eller varför inte göra en paj eller matig omelett av resterna? Krydda med lite tacokrydda och kör tacos.. Ja oändliga möjligheter!! Eller kan du alltid halvera receptet och inte få så mycket färs över :D hihi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback