Dinkelfrallor (lågt GI)

 

20 frallor

50g jäst

½ liter mjölk

3½ dl havregryn, fiberhavregryn körde jag

½ dl krossade linfrön

½ dl skalade sesamfrön

½ dl solrosfrön

2 tsk salt

2 tsk flytande honung

1 dl grahamsmjöl

7 dl dinkelmjöl, siktat

½ dl rapsolja

 

Blanda jäst med fingervarm mjölk.

Häll i havregryn, linfrön, solrosfrön och sesamfrön, arbeta ihop.

Låt stå under duk 15 minuter.

Blanda ner salt, honung, grahamsmjöl och dinkelmjöl. Kör ihop till en fin deg, mot slutet ha i rapsoljan.

Forma till 20 bullar, låt jäsa övertäckt 30 minuter.

Grädda sedan i 225 grader i 11-12 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback