Valnötsbröd

Detta bröd passar utmärkt för alla LCHF:are då en skiva endast innehåller 1,5 kolhydrater!
 
Ingredienser
4 dl krossat linfrö
2 matskedar fiberhusk
2 teskedar bakpulver
1½ tsk salt
4 dl valnötter (ca 150g)
eventuellt 1 msk brödkryddor (fänkål, kummin, anis)
250g kvarg
6 ägg
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en brödform (ca 2 liter) med bakplåtspapper.
Blanda linfrö, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål.
Lägg i valnötter och kryddor. Jag har i nötterna hela.
Blanda de "blöta" ingredienserna bredvid (ägg och kvarg). Rör ihop till en smet, och ha i den där skvätten mjölk.
Blanda sedan i smeten i de torra ingredienserna. Blanda väl! Kör eventuellt i en hushållsassistent om du tycker det är för trögt att blanda. Det är fiberhusken som suger åt sig allt vätska, ju längre du väntar desto fastare blir smeten när fiberhusken sväller.
Klicka sedan i smeten i formen och jämna till.
Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback