Lantbröd i gjutjärnsgryta

5 dl vetemjöl
2 tsk salt
0,5 tsk torrjäst
2,5 dl ljummet vatten

Blanda salt, vatten och jäst.
Blanda ner mjölet och arbeta degen ett par minuter.
Lägg degen i en bunke och täck med plast och låt jäsa i kylskåp i minst 12 timmar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och vänd den två gånger.
Låt ligga på bänken med en handduk över och låt jäsa ytterligare två timmar.
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Sätt in kastrullen och låt den bli varm. När den är varm tar du ut den, har i lite mjöl i bottnen och lägg i degen.
In i ugnen med lock på och baka i 40 minuter. Ta av locket och baka ytterligare 5 minuter.
Ta ut brödet och låt ligga ett par minuter.
Men inte för länge, nybakat ska ju vara härligt ljummet så smöret smälter, mm ;)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback