Kyckling <3 pepparrot = sant

Till 2 personer

2 kycklingfiléer
5-6 potatisar
matlagningsgrädde/creme fraiche/grädde osv.
kycklingfond
pepparrot, riven
muskotnöt
dragon
vitpeppar
rosmarin

Börja med potatisen för den tar längst tid.
Skölj och skrubba potatisen så att de blir rena från smuts. Skär i tunna skivor (ca ½ cm) för hand med kniv eller med en vass osthyvel. Rada upp pärerna på en plåt och spraya på olja eller ringla över lite lätt, salta och krydda med rosmarin. In i ugnen 200 grader ca 15-20 minuter eller tills de börjar fluffa till sig och får en gyllenbrun färg.

Nu till kycklingen.
Skär kycklingen i strimlor och stek i smör. Krydda med muskotnöt, dragon och vitpeppar.
När kyckligen är genomstekt tillsätter du grädden (eller vad du nu använder för klet, och mängd avgör du själv, beroende på hur såsigt du vill ha det) och tillsätter en skvätt kycklingfond. Så himla svårt med mått eftersom man alltid höftar allt.. Men typ en ½ msk då?
Och tillsätt typ... 3-4 cm pepparrot? Om du har på tub alltså, annars kan du inte mäta i cm :p

Ja sådärja nu var det klart!





Kommentarer
Postat av: karolina gaspar

har en "riktig" pepparrot här hemma, kan man använda den på något sätt istället för att köpa halvfabrikat? :P

2011-06-15 @ 21:37:11
URL: http://karolinagaspar.blogg.se/
Postat av: Stephaniemat

Det är klart du kan! Bara till att riva ner med hjälp av ett rivjärn! :) Dock behövs det nog inte så mycket eftersom färsk är nog lite starkare i smaken :)

2011-06-16 @ 13:40:06
URL: http://stephaniesmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback