Kyckling nuggets med basilikasås
Till 2 personer
Nuggets
2 kycklingfiléer
2 ägg
skorpmjöl
aromat, vitpeppar
smör/olja
Skär kycklingfiléerna i lagom nuggetsbitar. Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och ös skorpmjöl i en annan.
Doppa kycklingbitarna i ägg och vänd sedan i skorpmjölet. Låt de ligga en stund och torka till sig.
Smält smör i en stekpanna och lägg i bitarna, krydda ett varv över med aromat och vitpeppar.
Stek tills de fått gyllenbrun färg på ena sidan, vänd och låt bli lika fina på andra sidan.
Sänk sedan värmen så att de blir genomstekta.
Basilikasås
1 burk creme fraiche
2 msk basilika (om du har färsk, kör i en mixer, annars går de bra med torkad eller finfiiinfinhackad)
salt
peppar
örtsalt
socker
Blanda alla ingredienserna och smaka av. Låt helst stå i kylen minst 15 minuter så alla smakerna hinner dra till sig :)
Ät alltsammans med ris, nudlar, klyftpotatis, pommes, ja vad ni vill, eller varför inte bara nuggets och doppa i sås ;)



Nuggets
2 kycklingfiléer
2 ägg
skorpmjöl
aromat, vitpeppar
smör/olja
Skär kycklingfiléerna i lagom nuggetsbitar. Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och ös skorpmjöl i en annan.
Doppa kycklingbitarna i ägg och vänd sedan i skorpmjölet. Låt de ligga en stund och torka till sig.
Smält smör i en stekpanna och lägg i bitarna, krydda ett varv över med aromat och vitpeppar.
Stek tills de fått gyllenbrun färg på ena sidan, vänd och låt bli lika fina på andra sidan.
Sänk sedan värmen så att de blir genomstekta.
Basilikasås
1 burk creme fraiche
2 msk basilika (om du har färsk, kör i en mixer, annars går de bra med torkad eller finfiiinfinhackad)
salt
peppar
örtsalt
socker
Blanda alla ingredienserna och smaka av. Låt helst stå i kylen minst 15 minuter så alla smakerna hinner dra till sig :)
Ät alltsammans med ris, nudlar, klyftpotatis, pommes, ja vad ni vill, eller varför inte bara nuggets och doppa i sås ;)



Kommentarer
Postat av: Astrid
Jag tycker att du har en asgrym sida! Har du tid så slå även ett öga på min :).
Trackback