Kycklingpaj med rostade grönsaker

Jag är med och tävlar med detta receptet
Tävlingen finns HÄR!

Pajdeg:
200g mjöl
125 g smör
2 msk vatten

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Fyllningen:
2 st kycklingfileer
1 morot
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1 broccoli
1 paprika
1 dl riven ost
1 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde


Skär kycklingen i lagom små bitar och bryn dessa i lite smör eller olja. Krydda med lite dragon, rosmarin, cayenne, paprika pulver, peppar, lite salt eller aromat.
Skär grönsakerna i bitar. Häll lite olja i en långpanna och lägg i grönsakerna, krydda med lite salt och rosmarin. Rosta i 200º i ca 25 min. Rör om då och då.

Lägg i kycklingen och grönsakerna i pajskalet. Blanda matlagningsgrädden och ägget och häll över. Lägg på osten.
Grädda i 200º i 30-40 min.






Ett tips när man ska skära kyckling är att inte låta den vara helt genomtinad,
då blir den ju så slibbig.
Så jag brukar skära kycklingen när den är lite halvfrusen!




Degen ska vara såhär smulig innan man öser i vattnet, och enklast är verkligen
att göra det med fingrarna, och så farligt är det ju inte att kladda lite. Bara till att
tvätta händerna sen ju ;)


Sådär ja, in i kylen och vila..
Degen då asså, inte jag.. hööööhöhö.


Nu var grönsakerna färdigrostade.. Mmm. Luktar så gott i hela köket!!




Det gör ingenting om skalet är lite fult, det kommer ju inte synas ändå?
Bara laga och lappa på tills degen är någorlunda jämn och heltäckande!








Tomatskivor varvade med rödlök, ringlad olivolja över + svartpeppar





Pajen ätes med en sallad/eller som här, plus en klick creme fraiche,
som dock inte är med på bild! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback