Smaskig ananaspaj

Pajdeg:
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör

Fyllning:
2 burkar ananas (blir ca 500g eller något sånt va?)
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
1ägg

Do like this:

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
3. Tryck ut degen i pajformen.
4. Blanda ihop fyllningen. Creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
5. Lägg ananasbitarna i pajskalet, häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.

Servera med en god vaniljglass, lättvispad grädde eller en vaniljvisp.
Vi hade vaniljvisp till, Mildas, huuuuur god som helst, nästan så jag blev mer förtjust i såsen än i pajen ;)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback