Pannbiffar, potatis och skysås

Då var det dags för kvällsmaten att infinna sig i bloggen!
Välkomna små pannbiffar!

ca 600g färs
1 riven lök, 2 om man tycker de är gött
kalvfond
cayennepeppar
peppar
grillkrydda
1 ägg
(Böböbö jag vet att många mormor's och mammor har skorpmjöl och mjölk i, men det struntar jag i! Bättre såhär tycker jag. Sådesååå!)

Rör ihop alla ingredienser.
Rulla till bollar och platta till ordentligt, de drar ihop sig på pannan sen.
Smält smör i en stekpanna och stek så att de får fin yta.
Kasta in dom i ugnen, typ 200 grader i ca 10 minuter tills de blivit genomstekta.
Medans de små nissarna är i ugnen gör du såsen.

Skär ca 2 lökar i fina ringar.
Bryn 2 msk smör i stekpannan du hade till biffarna och stek löken tills den fått fin färg.
Om man vill kan man tillsätta lite socker (2 tsk) mot slutet för att karamellisera löken lätt.
När du tycker löken är bra lagad pudrar du över mjöl ca 1 msk, tillsätter 3 dl vatten.
Smaka av med peppar, salt och kalvfond. Om du nu fortfarande inte har kalvfond ta då för tusan en buljontärning då daaa, men det är godare med kalvfond.




Saaau då var allt klart :D Och självklart skalar man o börjar koka potatisen först så allt är klart samtidigt :D

Ät o se glad ut. Gärna med lingonsylt till. Kanske lite ättiksgurka med?




(Någon som vet varför det heter PANNbiff? Varför inte bara biff liksom? Njaa ett mysterium dethär...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback