Grekisk pyttipanna
3 kycklingfileér
2 paprikor
2 rödlökar
1 ask körsbärstomater
potatis
fetaost
Marinad
1,5 dl olivolja
2 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
vitpeppar
Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingbitarna ligga i den (gärna hela dagen).
Smöra en form. Skär potatis i klyftor och lägg i formen. Salta lite och låt stå i ugnen 15 minuter (225 grader). Dela paprikan, klyfta löken. Lägg lök, paprika och kycklingen med marinaden över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 15 minuter. Efter det gått 15 minuter lägger man på tomaterna och fetaosten (bryt den i bitar), sätt in i ugnen i 10 minuter till. Servera med en kall sås, tzatziki kanske?
Det var verkligen jättegott och en jääkligt lättlagad rätt. Stort plus ;)