Pannkaksmuffins
Till ca 10-12 st
3 dl vetemjöl
En gnutta vaniljsocker / alt vaniljpulver
En gnutta salt
4 ägg
5 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll i hälften av mjölken och rör till en jämn smet.
Häll i resten av mjölken, knäck i äggen och vispa.
Häll upp smeten antingen i smord muffinsplåt, aluminiumformar eller formar av silikon. Häll inte i mer än 3/4 av formen, annars har du smet överallt i ugnen 😂
Jag har inte testat i vanliga pappersformar, men tror inte de blir så bra då i och med att de har så mjuka kanter.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
De kommer fluffa sig i ugnen men när du tagit ut dem kommer de sjunka ihop.
Konsistensen på dessa pannkakor är liknande den ugnspannkakan man fick i skolan. Så gillar man inte tjocka o sliddriga pannkakor rekommenderar jag inte dig att göra dessa 😅

