Sååå tomt

Det har varit väldigt tyst här på bloggen ett tag. Jag jobbar rätt mycket, Jonatan har semester, hinner knappt laga mat emellanåt och sen har vi allt annat man vill hinna med på sommarn. Men jag lovar att snart kommer jag tillbaka ;) har både det ena och andra att visa er!! Spännande.. ;) tills vi hörs näst, njut av solen sålänge det varar!!



· Kommentera ·
Övrigt 0 kommentarer




Ingen bloggning idag

Idag blir det ingen bloggning. Jag jobbar 13-21.30 så idag kör jag på gårdagens rester. Men ni får lite bilder att glo på istället. Ha en bra torsdag allihopa!
 
 


· Kommentera ·
Övrigt 2 kommentarer




Pepprig ytterfilé

1 ytterfilé / ja det funkar såklart med fläskfilé med
salt, svartpeppar, vitpeppar, cayennepeppar, grönpeppar, rosépeppar
smör
 
Ansa köttet om så behövs. Mortla de kryddor som behöver mortlas och krydda köttet runt om. Fräs köttabiten runt om tills den fått fin färg och lägg den sedan i folie och in i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen är ca 72 grader. Skulle gissa på att de tar ca 30 minuter, men termometer är att föredra då man är helt hundra säker och köttet blir varken för torrt eller för rått ;) Bara helt rätt, yeeah.
 
Till detta hade vi ris, broccoli, ättiksgurka (jag vet konstigt, men var sugen haha), gelé och en sås gjord på det gojjset som blev kvar i stekpannan. I med mjölk och redde av. Möms.
 


· Kommentera ·
Kött 0 kommentarer




Nyttiga röran

500g nötfärs
1 grön paprika
200g kidneybönor
1 liten burk majs
1 liten burk champinjoner
1 gullök
3 dl mjölk
 
Fräs till lite hackad gullök i en klick smör. Ha sedan i färsen och stek runt. Tillsätt paprikan och krydda. Jag körde med svartpeppar, cayennepeppar, kebabkrydda och lite grillkrydda. När färsen är färdigstekt häller du på bönor, majs och champinjoner och låter allt bli varmt. Häll på så mycket mjölk du känner för, och red av om så önskas.
 
Servera med ris, en klick kvarg och kanske någon grönsak, mums ;)
 


· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Trevlig kväll



· Kommentera ·
Dagens 0 kommentarer




Skaldjursröra med avokado

Till två personer
 
100g kräftstjärtar
100g räkstjärtar
200g keso
200g kvarg
2 msk hackad dil
svartpeppar
ärtor, majs, konserverade champinjoner - efter tycke
1-2 avokado
 
Blanda alla ingredienser (utom avokadon) och smaka av. Skär upp avokado och servera skaldjursröran till.
Enkelt och så gott ;)
 


· Kommentera ·
Skaldjur 0 kommentarer




Pepparrullad ytterfilé med örtsås

Till 2 personer
ca 300g ytterfilé
peppar och salt
 
Sås
150g kvarg
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
salt, peppar, cayenne
1-2 pressade vitlöksklyftor
 
Ansa filén och skär den i lagom bitar, ca 1½ cm tjocka. Rulla ytterkanten i peppar och krydda med salt på båda sidor. Stek i panna, ca 5 minuter på varje sida. När köttsaften är klar är köttet färdigt ;)
 
Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av.
 
Till detta hade vi kokt ris och wokade grönsaker (paprika, morot, haricoverts med sesamfrön över)
 
Smaklig måltid ;)
 


· Kommentera ·
Kött 0 kommentarer




Hemmagjort tortillabröd med grönsaker och persiljekyckling

Tortilla, 4 st stora (28 cm i diameter typ)
3 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
1 msk olja
1 dl vatten
 
Blanda alla torra ingredienser först och häll sedan i olja och vatten och knåda ihop till en fast deg.
Dela degen i 4 delar (eller fler om du vill ha mindre bröd). Gör dem till runda bollar och platta ut lite, kavla på mjölat bakbord. De ska vara rätt tunna!
Värm en stekpanna till medelhlg värme och lägg i ett bröd åt gången. Pannan ska vara torr, alltså ingen olja eller smör. Grädda ½-1 minut per sida. Tänk på att inte ha värmen för högt eller ha på bröden för länge, då blir de torra och hårda.
 
Om du inte ska äta bröden direkt lägg dem i en plastpåse eller något så att fukten bervaras så de inte blir torra. Satsen går utmärkt att dubbla då de går lätt att frysa in för framtida bruk ;)
 
Persiljekyckling
2 kycklingbröstfiléer
2 msk hackad persilja
vitpeppar, svartpeppar, salt
 
Strimla kycklingen och stek till dem i olja. Krydda.
När kycklingen nästan är färdig har du i den hackade persiljan och vänder runt några gånger. Dooone!
 


· Kommentera ·
Bakning 0 kommentarer