Fetabiffar med tomatsås

600g köttfärs
1 finhackad gullök
3 msk kalvfond
1 dl grädde
2 ägg
aromat
Santa marias five peppers (eller mixa ihop själv, grönpeppar/svartpeppar/vitpeppar/kryddpeppar/rosépeppar)
fetaost efter smak och tycke (mängd och kryddning eller ej)
 
Blanda alla ingredienser till biffarna och forma till, stek ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
 
500g krossade tomater
2-3 vitlöksklyftor
½ grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
svartpeppar
 
Stek finhackad vitlök i smör.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 7-8 minuter.
 
Servera tillsammans med ugnsrostade grönsaker eller vad du känner för!
 


· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Sambal oelek kotletter

 

ca 8 kotletter, med eller utan ben

3 dl grädde

3 dl creme fraiche

1 msk sambal oelek

½ msk kinesisk soya

Kryddor; ex svartpeppar, salt, cayenne

 

Lägg kotletterna i en ugnsfast form. Krydda dem runtom med valfria kryddor.

Blanda ihop såsen; grädde, CF, sambal och soya.

Ös över kotletterna.

In i ugnen på 175 grader i ca 1½-2 timmar.

Blir såsen mörk, lägg folie över så bränns det inte vid.

Servera med valfria tillbehör, jag kör på broccoli! I'm a broccoholic ;)

Ful och god maträtt!



· Kommentera ·
Kött 0 kommentarer