Blomkålsbullar (istället för potatisbullar ;) )

ca 5 dl blomkålsmos (mixa kokt blomkål med en klick smör, aromat, vitpeppar)
2 ägg
2 msk fiberhusk
2 dl riven ost
 
Blanda blomkålsmoset med övriga ingredienser.
Rulla till en boll och platta till.
Lägg på ett oljat bakplåtspapper.
In i ugnen på 200 grader ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
Servera med bacon och lingon.. Mmm ;)
 


· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Örtig lax med sötpotatistoppar och citronsås

Till 4 personer/portioner
 
4 laxfiléer
salt, peppar. persilja, dill
 
en stor sötpotatis, ca 300 gram
1 dl riven ost
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
vitpeppar, aromat
 
250g kvarg
2 msk citronjuice
salt, peppar
1 msk bostongurka
 
Börja med att koka potatisen mjuk.
Pressa sedan potatisen och blanda med övriga ingredienser.
Spritsa ut potatisen på en plåt, eller forma till bollar med händerna.
Lägg fisken på folie, strö över örterna och kryddorna.
Potatisen och fisken ska in i ugnen på 200 grader ca 20-25 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen och servera alltsammans plus någon grönsak. Jag kör på broccoli, som vanligt eller? Haha, broccoli är en stor favorit hos mig ;)
 
 
 


· Kommentera ·
Fisk 0 kommentarer




Vindruvor piggelinstyle!! Nyttigt gottis!

Enkelt sätt att stilla sötsuget.
Lägg valfri mängd vindruvor på en tallrik, in i frysen ett par timmar.
Ta fram i rumstemperatur några minuter, käka sedan! Såå gott! Påminner om piggelin-glass. Nyttigt snacks i vilket fall ;)



· Kommentera ·
Godis 0 kommentarer




Nyttig pizza (!!!)

Till en plåt
 
125g keso
3 ägg
1,5 dl riven ost
 
Dela äggulor och vitor i olika bunkar.
Äggulorna och keson ska mixas ihop till en röra.
Krydda med lite salt, svartpeppar och oregano.
Häll ner den rivna osten i gulansmeten.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan försiktigt ner i gulansmeten.
Bred sedan ut på ett bakplåtspapper och in ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Ta sedan ut pizzan och lägg på ditt favoritpålägg.!
Vi hade på: tomatsås, kalkon, tomater, champinjoner, lök, oregano och ost :) mhhmm..
In i ugnen igen i ca 15 minuter men höj temperaturen till 200 grader.
 
Servera med en härlig pizzasallad och en kall sås.. Jag körde på naturell kvarg till!
 
 


· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Kassler alltiett i ugn

6 skivor kassler
soltorkade tomater i olja (jag hade typ 1 tomat per skiva kassler)
mozzarella
svartpeppar
 
1 zucchini
1 färsk broccoliträd
½ gullök
1 röd paprika
salt, svartpeppar, cayennepeppar, rosmarin, olja
 
Skär alla grönsaker i önskad storlek, ringla över olja och kryddor, blanda runt och lägg längs kanterna i formen.
Skär kasslern i skivor och lägg i mitten. Krydda med dem svartpeppar.
Hacka soltorkade tomaterna och lägg på kasslern och på med lite ost.
In i ugnen på 200 grader ca 20 minuter eller tills ost och grönsaker fått önskad konsistens.
Avnjut din middag!
 


· Kommentera ·
Kassler 0 kommentarer




Mellanmålbars med chokladsmak

4 dl havregryn (gärna sportgryn eller vad det heter :p)
2 dl vassleproteinpulver med självklart chokladsmak
0,5 dl rostade hackade mandlar
2 msk riven kokos
1-3 msk mandelmjöl
0,5 dl osötat äppelmos
1 msk agave sirap
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl minimjölk

Blanda alla torra ingredienser.
Rör ihop de blöta ingredienserna i en annan skål och häll sedan över de blöta. Blanda samman ordentligt.

Klä en rektanguljär bakform (ca 15x15 cm, blir bra med 20cm med) med plastfolie. Lägg i smeten och lägg plastfolie uppepå och tryck ut smeten till lagom tjocklek. 

Ställ in i kylen över natten eller minst 2 timmar och ta sedan ut och skär i 8 bitar och slå in i aluminiumfolie.

 



· Kommentera ·
Mellanmål 0 kommentarer




Valnötsbröd

Detta bröd passar utmärkt för alla LCHF:are då en skiva endast innehåller 1,5 kolhydrater!
 
Ingredienser
4 dl krossat linfrö
2 matskedar fiberhusk
2 teskedar bakpulver
1½ tsk salt
4 dl valnötter (ca 150g)
eventuellt 1 msk brödkryddor (fänkål, kummin, anis)
250g kvarg
6 ägg
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en brödform (ca 2 liter) med bakplåtspapper.
Blanda linfrö, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål.
Lägg i valnötter och kryddor. Jag har i nötterna hela.
Blanda de "blöta" ingredienserna bredvid (ägg och kvarg). Rör ihop till en smet, och ha i den där skvätten mjölk.
Blanda sedan i smeten i de torra ingredienserna. Blanda väl! Kör eventuellt i en hushållsassistent om du tycker det är för trögt att blanda. Det är fiberhusken som suger åt sig allt vätska, ju längre du väntar desto fastare blir smeten när fiberhusken sväller.
Klicka sedan i smeten i formen och jämna till.
Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
 


· Kommentera ·
Bröd 0 kommentarer




Medelhavsfrikadeller

1 kg köttfärs, (jag hade blandfärs)
1 ägg
salt, svartpeppar, cayennepeppar, lökpulver
2 msk kalvfond
3 stora pressade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
 
Blanda alla ingredienser till köttbullarna och rulla. 
Koka upp en stor kastrull med vatten, lättsaltat. Ha i köttbullar tills det täcker bottnen. Låt koka till de flyter upp, låt sedan koka ytterliggare några minuter.
 
Tomatsåsen
½ gullök
800g krossade tomater (gärna med smak av basilika eller tillsätt själv)
salt, peppar
(jag hade även i kidneybönor, 380g, tillsätts när allt är färdigt så de bara värms upp, gott och nyttigt ;) )
 
Stek den hackade löken i lite smör/olja.
Ha i den hackade tomaten och krydda med salt och peppar. Smaka av.
 
När köttbullarna är färdiga ha i dem i tomatsåsen och servera rätten med pasta/grönsaker.
Smaklig måltid!
 
 
Ps. Glöm inte parmesanosten på toppen av köttbullarna ;)


· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Italienskinspirerad kycklinggratäng

Till 4 portioner
 
2 kycklingfiléer
pasta till 4 portioner enligt anvisning
5-6 skivor lufttorkad skinka
1 grön paprika
½ gullök
3 vitlöksklyftor
1 msk hackad basilika
8 soltorkade tomater i olja
fetaost
 
Koka pastan enligt anvisning på paketen.
Skär kyckling i lagom bitar och stek tillsammans med löken.
Krydda med salt och peppar.
Hacka paprika, soltorkade tomater, lufttorkad skinka och pressa vitlök och lägg i basilikan i kycklingröran.
Lägg den kokta pastan i kycklingröran och vänd runt.
Häll upp alltsammans i en smörjd ugnsfast form och smula över fetaost.
In i ugnen på 200 grader 10 minuter.
Servera med grönsaker, hade egentligen velat ha tomat/rödlök/olivolja/salt/peppar-sallad, hade inte hemma, så körde på broccoli!
 
 
 
Verkligen ingen snygg rätt, men fy tusan så goooood!


· Kommentera ·
Gratäng 1 kommentarer