Vitlöksfräst fläskfilé med pestopasta

till 2-3 portioner beroende på fläskfiléns storlek

1 fläskfilé

pasta, mängd enligt anvisning

1 msk pesto

½ paprika

en näve champinjoner

kvargsås; svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar

sallad

 

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Ansa och skär fläskfilén i strimlor.

Bryn till köttet och krydda som önskas, jag hade vitpeppar, svartpeppar och lite salt.

När köttet nästan är färdigt har du i strimlad paprika och skivade champinjoner och steker tills allt är genomstekt och färdigt.

När pastan är färdig blandar du den med lite pesto.

Servera kött, pasta, sås och en yummi sallad till.

Smaklig måltid!



· Kommentera ·
Kött 0 kommentarer




Skaldjurspasta med sting

150g kräft- och räkstjärtar
2 portioner pasta (gärna bred spaghetti)
grönsaker, jag körde på haricoverts och ärtor
2 dl kvarg
1 msk het chilisås
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, cayennepeppar
ev parmesanost
 
Koka pastan enligt anvisning på paketen.
Koka grönsakerna om du nu väljer sådana som ska kokas.
Blanda ihop kvargen, chilisåsen, pressad vitlök och kryddorna.
När pastan är färdig häller du av vattnet och blandar i kvargsåsen försiktigt.
Lägg nu upp maten på tallrikar eller kör ihop allt.
Jag la upp det såhär: pastan i botten, grönsakerna på och runtom, räk- och kräftstjärtar och sen lite riven parmesanost överst ;)
 
 
Jaja jag körde ihop allt sen. Visste inte vilket som var bäst, pastan syntes ju inte på första bilden! :(
Haha men så äääre!


· Kommentera ·
Pasta 0 kommentarer




Lax med örtbulgur och citronsås

Två portioner

2 laxfiléer + kryddor

bulgur

1 msk persilja

1 msk gräslök

tärnade grönsaker

 

Krydda laxen, svartpeppar och salt, citronpeppar hade med suttit fint om jag hade haft det hemma, fick bli lite citronsaft istället gick med fint! Baka laxen i ugnen. 175 grader ca 15 minuter.

Koka bulguren enligt anvisningar på paketet. När bulguren är färdig har du i den hackade gräslöken och persiljan.

Till detta gjorde jag en wok på morötter, squash och paprika. Kryddade med lite cayenne och hade över lite sesamfrön. Till rätten hade jag en kall citronsås gjord på kvarg, citronsaft, salt och lite svartpeppar.

 



· Kommentera ·
Fisk 0 kommentarer




Heta sambalburgare

Het sambalburgare, 4 st

550 g nötfärs

2 msk sambal oelek

cayenne, svartpeppar

1 msk kalvfond

1 ägg

 

Ajvarsås

150g kvarg

2 msk ajvar relish

1 msk het chilisås

svartpeppar

 

Blanda alla ingredienser till burgarna och stek på i lite smör tills de fått fin färg på båda sidor.

Blanda alla ingredienser till såsen, egentligen borde man göra såsen först så den hinner få till sig smakerna ordentligt ;) Servera tillsammans med en god sallad och exempelvis klyftpotatis eller hamburgerbröd.

Smaklig spis!



· Kommentera ·
0 kommentarer




Hallonparfait

räcker till ca 8-10 "glasskulor"
4 st äggulor
1 dl socker
0,5 dl vatten
4 dl grädde
3 dl frysta hallon
dajm till dekorering

Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull. Sjud till krämig konsistens. Ställ åt sidan.
Vispa grädden hårt. Häll ner de frysta hallonen i den ljumna krämen och vänd sedan ner hallonblandningen i grädden. Vänd runt med en slickepott.
Häll smeten i en form. Ställ i frys, minst 8 timmar före servering. Går jättebra att förbereda och ställa i frysen ett par dagar innan!

Servera hallonparfaiten med ett par färska hallon och en dajmgodis!



· Kommentera ·
Efterrätter 0 kommentarer




Köttfärspanna med ris och grönsaker, stark sås

400g köttfärs
1 morot
1 broccoli"träd"
10 cm purjolök
1 tomat
kryddor: kebabkrydda, peppar, cayennepeppar
ris, två portioner enligt anvisning

Detta är en perfekt rätt om man har lite ris över som man inte vet vad man ska göra med eller liknande. Annars går det fint att koka riset samma dag, men rätten blir ännu lite bättre ifall riset är ett en-två dagar gammalt!

Om du nu inte har färdigt ris, koka enligt anvisningar.
Stek till färsen, och ha i grönsakerna tärnade/skivade när färsen nästan är färdig. Krydda.
Häll på riset och blanda runt.

Faktiskt min duktiga andra hälft som stod för såååsen
Stark sås:
250g kvarg
1 msk sambal oelek
1 msk sweet chilisås
svartpeppar
salt
cayennepeppar

Blanda allt och smaka av. Ta mer eller mindre av sambalen beroende på hur starkt du vill ha det.



· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Grillad kycklingfilé, wokade grönsaker och smaksatt kesellasås

till två personer/portioner
2 kycklingfiléer + krydda (jag hade lite kebabkrydda och lite grillkrydda)
pasta enligt anvisning
ett par nävar broccoli (jag hade inga hemma, så blev harricoverts)
1 paprika, valfri färg
1 burk konserverade champinjoner (alternativt färska)
200g kvarg/kesella naturell
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök

Ugnsbaka kycklingen först, lägg kycklingen på en plåt med lite vatten i bottnen, krydda filéerna. In i ugnen 175 grader, 25-30 minuter. Om du är osäker på om kycklingen är färdig kan du antingen skära en skåra eller kolla av med köttermometer, innertemperaturen ska vara 70 grader i den tjockaste delen.
Blanda kesellan med persilja och gräslök.
Koka pastan enligt anvisning.
Skär, ansa, m.m grönsakerna och woka lätt i stekpanna.
Servera pastan, grönsakerna, kycklingen tillsammans med kesellan. Mööms.



· Kommentera ·
Kyckling 0 kommentarer




Lax på pasta och grönsaksbädd

Till två portioner
2 laxfiléer
en näve räkor
pasta, enligt anvisning
paprika, ½ röd och en ½ grön
ca 5 stora champinjoner
kvarg + pressad citron + hackad dill

Ugnsbaka laxen på 175 grader i 10-15 minuter.
Koka pastan enlig anvisning på paketet.
Blanda kvargen med citronsaft och dillen.
Woka grönsakerna och vänd ner pastan och blanda om.
Lägg upp pastan med grönsakerna på tallrik, och laxen överst samt strö över räkorna.
Servera med den kalla såsen.

Smaklig måltid!



Hm, bilden blev lite ljus. Men himla gott vare i alla fall!



· Kommentera ·
Fisk 0 kommentarer




Currykycklinggryta

2 stora kycklingfiléer
1 gullök
1 vitlöksklyfta
½ banan
några champinjoner
2 tsk curry
salt, peppar
250g lätt kvarg

Skär kycklingen i mindre bitar och stek till i lite smör/olja.
När kycklingen nästan är genomstekt har du i skivad/hackad lök, vitlök och svamp.
Kryddar med curry, salt och peppar.
Smaka av.
När allt är genomstekt tar du av stekpannan ifrån plattan och rör ner kvargen försiktigt så den inte skär sig. Skiva bananen och ha i. Doone!

Servera tillsammans med ris och grönsaker exempelvis!



· Kommentera ·
Kyckling 0 kommentarer