Kycklingburgare / Kycklingbiffar

 

3 stora kycklingfiléer

1 gullök

1 msk kycklingfond

Santa Maria "Chicken & Steak"

1 ägg

ev. fiberhusk / ströbröd

 

Kör kycklingfiléerna i en köttkvarn eller vääldigt försiktigt i en matberedare.

Finhacka löken och kör i resten av kryddorna.

Geggan som blir kan ibland kännas lite lös, så ev lite fiberhusk som binder vätskan eller ströbröd om man nu hellre vill ha det.

Stek på medelvärme i smör tills de är genomstekta!

Servera som hamburgare eller biffar, varma som kalla! Så gott =)

 

Idag åt vi dem som hamburgare. Tillbehören vart coleslaw och hemmagjord dressing på turkisk yoghurt, grädde och sambal oelek! Och grönisar ;)



· Kommentera ·
Kyckling 1 kommentarer




Ostchips

Valfri ost (hårdost)

Smaksättning

ev. äggula

 

Riv så mycket ost du vill ha.

Lägg ut små osthögar på ett bakplåtspapper.

Krydda med vilken smaksättning du vill ha, exempelvis tacokrydda, grillkrydda, lökpulver, eller varför inte riven lök och dill som jag har på dessa på bilden.

När jag har smaksättning med annat än torra kryddor så blandar jag allt i en bunke.

Om man vill ha lite mjukare, "fylligare" chips kan man röra i en äggula också.

In med plåten i ugnen på 225 grader tills osten runnit ut till fina chips.

Om man vill ha mjuka "ostiga" chips tar man ut dem innan de hinner få så mycket färg, och så som jag föredrar dem, lite knaprigare så har jag dem inne lite längre.

Men det är en smaksak, du får känna efter vad du gillar bäst.

Ostchipen är jättegoda att äta som de är, eller dipa i en sås och helt perfekt tillbehör till tacos eller hamburgare!



· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Kycklingpastasås med italienska drag med LCHF-pasta

Kycklingpastasås

2 kycklingfiléer

1 gullök

1 stor vitlöksklyfta (alt två mindre ;) )

3 msk hackad persilja

10 körbärstomater

salt, svartpeppar

2 msk kycklingfond

2-3 dl grädde (alt. Gräddmjölk, mjölk, vatten+grädde..m.m.)

 

Hacka löken och fräs till i lite smör.

Skär kycklingen i lagom bitar och stek nästan färdigt.

I med pressad vitlöksklyfta, hackad persilja, salt, svartpeppar, kycklingfond och grädden.

Låt puttra några minuter, smaka sedan av om det behövs mer kryddor.

Skär körsbärstomaterna på mitten och låt puttra med ett par minuter så de mjuknar till men inte kokar sönder helt.

 

LCHF-pasta

125g kvarg

3 ägg

½ dl fiberhusk

 

Vispa äggen väldigt fluffigt. I med resten av ingredienserna och vispa försiktigt till en jämn smet.

Lägg upp geggan på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett bakplåtspapper till ovanpå.

Kavla uppe på pappret så tunt det bara går! Ju tunnare pasta desto bättre och mer lik vanlig pasta tycker jag.

När du är nöjd med din kavling kasta då in plåten i ugnen med BÅDA bakplåtspapperna på!!!

150 grader i 10 minuter.

När de är färdigt låt svalna och ta sedan försiktigt bort översta pappert.

Skär sedan pastan i önskade remsor och längder, exempelvis med hjälp av en pizzaslicer(stavning?).

 

Så ja det var detta vi hade, tillsammans med ett par extra körsbärstomater vid sidan om och smörslungade sockerärtor och lite riven parmesan på toppen! Mhmm hm, heaven..



· Kommentera ·
Kyckling 0 kommentarer




Räkwok med fitnessnudlar

200g räkor

1 paket fitnessnudlar (2pers/portioner)

1 gullök

1 röd paprika

1 morot

1 msk sesamfrön

1 näve chashewnötter

 

Marinad

1 msk jordnötssmör + 1 dl olja

1 msk hackad persilja

2 vitlöksklyftor pressade

1 msk sambaloelek

2 tsk citronsaft

ev sötning efter smak, såsom honung eller stevia

 

Hacka alla grönsaker och woka i het stekpanna med olja.

Blanda alla ingredienser till marinaden och ha i stekpannan tillsammans med grönsakerna.

Skölj nudlarna och lägg i stekpannan. Stek ett par minuter.

Precis när allt är färdigt lägger du i räkorna så att de blir genomvarma. Steker man räkorna för mycket blir de sega och tråkiga! I med nötter och sesamfrön nu också.

Serveraaaa :) Om man hade velat hade det varit snyggt med en persiljekvist på toppen vid servering, men det hade jag ingen hemma! Men nu sa jag det, och det är väl tanken som räknas? ;) (Räknas, räkor, räkwok, fattar ni, hihihi! :P )

 



· Kommentera ·
Fisk & Skaldjur 0 kommentarer




LCHF Crêpe med köttfärs

 
2 dl grädde
1 dl mjölk
4 ägg
2 msk fiberhusk
nypa salt
 
Blanda alla ingredienser och stek i stekpanna, precis som vanliga pannkakor.
När pannkakorna är färdiga lägger du i din fyllning. Jag hade köttfärs, gjorde en "tjock" köttfärssås och rullade in.
Lägg rullarna i en ugnsfast form och strö över riven ost.
In i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg.
 


· Kommentera ·
Köttfärs 0 kommentarer




Felix!

Grattis på namnsdagen min lilla nöt! :)
 
 
 


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer




Smoothie

 
Jag bara älskar smoothie! Går variera på så många vis. Nyttigt, enkelt och gott, vilken kombination huuh? =)
I helgen hade jag och min bror kalas som sagt, jag har inte fyllt år än, men päronen är inte hemma när jag fyller år så jag fick presenter nu :) Och i en paket döljde sig en Kitchenaid Blender! Vad passade inte bätte då än att slänga ihop en underbar smoooothie ;)
 
Såhär blev min (1 glas):
1 dl matlagningsyoghurt
1 dl blåbär
½ dl grädde
ev. spä ut med mer mjölk/grädde/vatten
1 skopa proteinpulver med god smak ;) (jag hade fitnessguru's yoghurt/kiwi)
 
Mixa ihop alla ingredienser till önskad konsistens :)
 
Smoothien smakade.. så gott! Ja denna är ju lchf-inspirerad. Men bara byt ut ingredienser efter behag och inspireras :p
 
Ja jag dubblade receptet mer än två gånger för att fylla dessa stora glas :D
 
 


· Kommentera ·
Frukost 0 kommentarer




Dukningstips!

Det är rätt enkelt att piffa upp en dukning egentligen!
I fredags hade jag och min bror kalas här hemma.
Snabbt (i vissa fall), enkelt och varierande tips till dukningen är att vika servetter lite roligt.
Såhär vek jag mina servetter:
 
 
Föreställer någon slags blomma.
Här har ni länken till denna servettvikning: http://www.youtube.com/watch?v=PfGPwR1_mvQ
 
Hoppas alla haft en kalashelg! Vi ses nästa vecka :*


· Kommentera ·
Allmänt 1 kommentarer




Tzatzikitorsk med spaghettimorötter

800g tosk (eller annan vit fisk)
2 dl röd mjölk (grädde om du kör lchf, eller gräddmjölk)
2 dl matlagningsyoghurt
salt, svartpeppar, vitpeppar
4 vitlöksklyftor
20cm riven och urpressad gurka
morötter, ärtor
 
Tina fisken om den är frusen.
Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och vitpeppar.
Blanda mjölk, yoghurt, salt, svartpeppar, pressad vitlök och gurkan.
In i ugnen på 225 grader ca 20-25 minuter.
Servera med någon god grönsak eller vad du känner för!
 
Jag gjorde spaghettimoroten med hjälp av en julklapp jag fått av min kära broder! Veggie twister heter den. Superbra! :D Ska testa göra zucchinispaghetti med den :)
 
 
 


· Kommentera ·
Fisk 1 kommentarer