Köttfärspaj med champinjoner

Du behöver en sats pajdeg ( här är länken till pajdegen http://stephaniesmat.blogg.se/2013/september/kottfarspaj-med-ostgomma-och-hett-sambal-tacke.html#comment )
Följ anvisningarna om hur du gör pajdegen.

Köttfärsfyllning
Ca 600 gram köttfärs (jag hade nöt, smaksak)
1 burk champinjoner
1 gullök
1 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk sambaloelek
Svartpeppar, vitpeppar, oregano, cayennepeppar

Riven ost
1 paprika

Stek färsen tillsammans med allt utom grädden. När allt är genomstekt och välkryddat häll på grädden och låt puttra några minuter till en krämig konsistens.

När pajskalet är förgräddat fyll med köttfärsröran och lägg på skivade paprikan och sist över med riven ost.
In i ugnen igen på ca 200 grader, tills osten fått en gyllene färg - ungefär 10 minuter.

Servera med en krispig grönsallad och ev någon sås. Jag rörde ihop creme fraiche med lite grädde och örtkryddor.





· Kommentera ·
Paj 0 kommentarer




Hemgjord tacokrydda!

Att blanda ihop egen tacokrydda är lätt. Den smakar dessutom bättre, är sockerfri och i slutändan även snällare för plånboken!

Jag brukar dubbla upp receptet och förvara i en burk.

Räcker till ca 1kg köttfärs beroende på hur mycket du vill att det ska smaka förstås ;)

1 msk salt
1,5 msk chilipulver
1,5 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 tsk cayennepeppar

Blanda ihop alla kryddor och förvara i tät burk. Krydda efter behag!

Kryddan är även god till andra maträtter, till exempel röra ut i lite creme fraiche och ha till en grillad köttbit osv osv :)





· Kommentera ·
LCHF 0 kommentarer




Kyckling nuggets med sesamfrön och mandelpanering

4 kycklingfiléer
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 ägg
Aromat (eller salt om du föredrar det)
Vitpeppar
Lite curry

Sås
2 dl creme fraiche
Santa Maria chicken and steak krydda
1-2 msk chilisås

Skär kycklingen i lagom bitar.
Knäck ägg i en skål och vispa upp.
Blanda sesamfrön och mandelmjöl i en annan skål.
Vänd kycklingbitarna i ägget och sedan i mjölblandningen.
Låt torka till några minuter innan tillagning. När kycklingen ligger på "torkning" passar du på att krydda över allihop, aromat och vitpeppar. Och enligt mig bara en gnutta av curry - precis så kryddan anas senare!

Ta en stor klick smör och även en bra olja och hetta upp i stekpanna.
I med kycklingen när smöret bubblat klart.
Låt kycklingen bli gyllene innan du vänder den om.

Till såsen rör du bara ihop allt. Låt stå en stund så smakerna hinner dra till sig.

Klart att servera! :)

Bubblar i mycket smör och olja ;)


Smaklig måltid!






· Kommentera ·
Kyckling 0 kommentarer




Baconlindad köttfärslimpa i crockpot

Vilken trevlig surprise det blev på lunchen när jag öppnade matlådan.
Köttfärslimpan var så saftig, smakrik och god! Det kommer jag minsann att göra fler gånger :)

1,7 kg nötfärs 
1 stor gullök
2 msk kalvfond
Salt, svartpeppar, vitpeppar
1 msk dijongsenap 
0,5 msk oregano
2 tsk rosmarin

Soja
1 pkt bacon
2-3 morötter + en gullök
1,5 dl kraftig köttbuljong (alt två buljongtärningar)

Rör ihop färsen med kryddor och hackad lök. Forma till en limpa och lägg i den inoljade crockpoten.
Linda in limpan i bacon.
Skvätt soja över (blir fin färg, ja och smak också).
Slanta morötter och klyfta löken och lägg runt om.
Häll på köttbuljongen.
På med locket, tillaga på låg värme i 7,5 timmar.

Jag förberedde blomkålsmos dagen innan och under natten tillagades köttfärslimpan. På morgon skivad jag bara upp limpan och så var matlådan klar! Och dessutom underbart god ;)








· Kommentera ·
Husmanskost 0 kommentarer




Korv stroganoff Provençale


En liten twist på en klassisk vardagsfavorit. Örterna ger en spännande smak och tillsammans med krossade tomater blir det en härlig kombination. Genom att använda krossade tomater istället för chilisås eller ketchup ger det en mer intensiv tomatsmak. Korvstroganoff; en god, enkel maträtt med en stor variations möjlighet!

800 gran falukorv (jag har ICAs egna, hög kötthalt och bra smak)
500 g krossade tomater
1 gullök
1 gul paprika
Salt, peppar, cayennepeppar
Kycklingfond 
2-3 dl grädde
2 msk örtkryddor Provençale (Findus färdig mix, fryst)

Skär löken i lagom bitar och fräs till en smör. Tillsätt korven skuren i bitar. 
Stek tills korven fått lite yta och krydda efter smak.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och låt puttra några minuter.
Red av såsen vid behov.

Servera med blomkålsris, kokta grönsaker eller en krispig sallad till exempel! 

Måste tipsa om ICAs blomkålsris. Det är verkligen så praktiskt för en lat! Och så gott och bra rivet det är sen då! En förpackning räcker till två personer här hemma, en förpackning kostar knappt 20kr! Så vårt det!









· Kommentera ·
Stephanie tipsar! 0 kommentarer




Kesoplättar

Nu var det minsann längesedan jag bloggade! Återstår att se hur långvarig comeback'en blir! Haha.

Här kommer godaste receptet på kesoplättar i alla fall. Lite ändring från mitt förra recept!

4 st plättar (lagom för en person enligt mig)
125g keso
2 ägg
0,5 msk fiberhusk
En dutt salt

Skölj keson i ett durkslag och låt rinna av väl.
Mixa keson tillsammans med äggen.
Vispa ner fiberhusk och salt.
Låt svälla ett par minuter.
Smält en klick smör i ett plättjärn/stekjärn.
Fördela smeten till fyra plättar.
Stek på medelvärme tills de är fasta och gyllene.
Vänd och stek gyllene på andra sidan.

Servera med lingon och knaperstekt bacon. Eller tillsammans med grädde och sylt/färska bär.

Smaklig måltid!






· Kommentera ·
Efterrätter 0 kommentarer