Toscana Rba

Har fått en del frågor angående porslinet jag ofta använder i bloggen och på instagram (stephaniesmat heter jag där). Och jag kan ju inte annat än hålla med, ääälskar mina fina tallrikar, muggar och koppar! Återförsäljare kan ni hitta ifrån denna sidan ToscanaRBA.
 


· Kommentera ·
Allmänt 0 kommentarer




Våfflor (lowcarb)

1 dl grädde (funkar kanske med mjölk om man inte vill ha hög fetthalt?)
2 ägg
1 tsk fiberhusk
en knivsdd bakpulver
 
Blanda alla ingredienser och tillaga i ett våffeljärn. Jag får två våfflor i det järnet vi har, vilket är lagom för en person.
Servera med bär och grädde eller vad du känner för!
 


· Kommentera ·
Efterrätter 0 kommentarer




Solros- och hasselnötsbröd (lowcarb)

Ingredienser

2 dl hel/krossat linfrö

2 matskedar fiberhusk

2 teskedar bakpulver

1½ tsk salt

2 dl solrosfrön

2 dl hasselnötter (hackade eller hela, jag hade hela)

250g kvarg

6 ägg

1 dl mjölk

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en brödform (ca 2 liter) med bakplåtspapper.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda de "blöta" ingredienserna bredvid (ägg och kvarg). Rör ihop till en smet, och ha i den där skvätten mjölk.

Blanda sedan i smeten i de torra ingredienserna. Blanda väl! Kör eventuellt i en hushållsassistent om du tycker det är för trögt att blanda. Det är fiberhusken som suger åt sig allt vätska, ju längre du väntar desto fastare blir smeten när fiberhusken sväller.

Klicka sedan i smeten i formen och jämna till.

Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.

 



· Kommentera ·
Bakning 1 kommentarer