Smoothie, frukost/mellanmål/efterrätt

Smoothie passar verkligen i tid och otid! Som lchf'are blir det oftast lite liberalare med tanke på kolhydrater från bär och mejerier. Om man vill kan man köra på kokosmjölk/kokosgrädde för att få ner kolisarna en aning :)

I en smoothie kan man nästan slänga ner vad som helst. Här är ett recept att utgå ifrån:

2 dl rysk yoghurt
1 dl grädde
1 dl bubbelvatten (naturell eller med spännande smak)
En näve bär (hallon, blåbär eller vad som helst)
Ev sötning
Ev vaniljessens (sockerfri)

Man kan även ha i lite proteinpulver eller ett ägg eller ja.. Spenat? Göra en grön hälsodrink måste jag testa snarast!

Mixa allt och släng i ett par isbitar, hur gott blir inte det liksom! Skål!





· Kommentera ·
Mellanmål 0 kommentarer




Enklaste biffarna

ca 600-700g färs (jag brukar köra nötfärs)
1 dl kalvfond
2 äggulor
2-3 msk lökpulver (enkla biffar sa jag ju haha, men går likabra att hacka gullök såklart)
svartpeppar, vitpeppar,
aromat (skippa om du inte vill käka glutamat)
1 msk tomatpuré
ett par skvättar grädde

 

Rör ihop alla ingredienser. Jag brukar lukta på färsen om jag kryddat den tillräckligt, prova det. Om du tror den känns bra kryddad kan du nu trycka till den till lagomstora biffar.
Stek rikligt i smör tills de fått fin yta på bägge sidor. Stek gärna tillsammans med ett par nävar skurna champinjoner och en skuren gullök. Ös över grädde och låt allt puttra en stund.
Smaka sedan av såsen om den behövs krydda ytterliggare eller redas av.


Servera med lite goda grönsaker och annat tillbehör som du känner passar in. Själv är jag en riktig gelé-gris, så det är ett självklart tillbehör (bla bla jag vet att det inte är lchf, men en klick har ingen dött av)
Smaklig måltid!

 
 

 



· Kommentera ·
Köttfärs 2 kommentarer




Kladdmuffins / Chokladmuffins

200g smör
200g mörk choklad (70% minst)
4 ägg
1,5 dl grädde
½ tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smör i en kastrull, när smöret smält lägg i chokladen och låt den smälta.
Vispa äggen fluffigt och häll sedan ner grädden och vaniljen, rör om.
Häll ner chokladsmörsmeten i äggfluffet och rör till en jämn smet.
Blir ca 9 stora muffinsar, rekommenderar dock att göra dem mindre, de är rätt maffiga att äta.
Så ställ i alla fall ut muffinsformar på en bakplåt och häll upp smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de slutat "dallra" :p Haha.
 
Dessa muffinsarna var inte så goda att äta direkt, utan jag rekommenderar att ha dem i kylen/frysen tills de hårdnat. DÅ är de riktigt GODA!!! Tänk lite grädde och bär till.. Mmm ;)
 
 
 
Funkar även att göra som en vanlig kaka i formen, en kladdkaka i form helt enkelt..
 


· Kommentera ·
Bakning 0 kommentarer




Avslöjat!

Ät inte pommes. Vi vet nu vad de är gjorda av och hur de görs.





· Kommentera ·
Övrigt 0 kommentarer




Fiskpinnar tillsammans med en kall sås av "saffranstouche"

1 torskblock/eller annan fisk eller filéer
1 ägg
1-2 dl pofiber
Aromat (ta salt om du inte vill äta glutamat, vitpeppar
Smör + olja

Skär blocket eller filéerna i "fiskpinneform". Doppa först i ägg vänd sedan i pofiber. Lägg alla pinnar på bakplåtspapper ett par minuter och låt torka till. Krydda med aromat och vitpeppar. Stek i rikligt med smör + olja. Vänd när de fått en gyllene färg.

Sås
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 msk Boston gurka
Några varv med Santa Marias kvarn "fish- and seafood"

Blanda allt, smaka av om mer krydda behövs.

Servera fisken med såsen och något gott tillbehör. Exempelvis smördränkta brysselkål! 




· Kommentera ·
Sås 0 kommentarer




Underbara kesoplättar!

Kesoplättar passar verkligen i tid och otid! Som frukost, mellanmål eller dessert! 

1 portion, 3-4 plättar

1 ägg
100g keso
0,5 msk fiberhusk
Lite salt

Mixa allt till en jämn smet med hjälp av en mixerstav. Smält smör/kokosfett i en stekpanna och stek plättarna på medelvärme tills de blivit gyllene. Servera med grädde, bär, keso, kvarg eller lägg ost och skinka emellan och låt osten smälta.. Blir som en toast! Har du förslag på något annat gott tillbehör? Kommentera vettja :)




· Kommentera ·
Mellanmål 0 kommentarer