Kladdmuffins / Chokladmuffins

200g smör
200g mörk choklad (70% minst)
4 ägg
1,5 dl grädde
½ tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smör i en kastrull, när smöret smält lägg i chokladen och låt den smälta.
Vispa äggen fluffigt och häll sedan ner grädden och vaniljen, rör om.
Häll ner chokladsmörsmeten i äggfluffet och rör till en jämn smet.
Blir ca 9 stora muffinsar, rekommenderar dock att göra dem mindre, de är rätt maffiga att äta.
Så ställ i alla fall ut muffinsformar på en bakplåt och häll upp smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de slutat "dallra" :p Haha.
 
Dessa muffinsarna var inte så goda att äta direkt, utan jag rekommenderar att ha dem i kylen/frysen tills de hårdnat. DÅ är de riktigt GODA!!! Tänk lite grädde och bär till.. Mmm ;)
 
 
 
Funkar även att göra som en vanlig kaka i formen, en kladdkaka i form helt enkelt..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback