Fiskpinnar tillsammans med en kall sås av "saffranstouche"

1 torskblock/eller annan fisk eller filéer
1 ägg
1-2 dl pofiber
Aromat (ta salt om du inte vill äta glutamat, vitpeppar
Smör + olja

Skär blocket eller filéerna i "fiskpinneform". Doppa först i ägg vänd sedan i pofiber. Lägg alla pinnar på bakplåtspapper ett par minuter och låt torka till. Krydda med aromat och vitpeppar. Stek i rikligt med smör + olja. Vänd när de fått en gyllene färg.

Sås
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 msk Boston gurka
Några varv med Santa Marias kvarn "fish- and seafood"

Blanda allt, smaka av om mer krydda behövs.

Servera fisken med såsen och något gott tillbehör. Exempelvis smördränkta brysselkål! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback