Pastakuddar fyllda med svamp/ost i baconsås

Börja med att göra pastan:
 
4 ägg
125 gram färskost
½ dl fiberhusk
 
Vispa ihop ägg och färskost. Rör ner fiberhusken. Låt svälla 5 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, häll ut smeten och lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå.
"Pressa ut" smeten tills den täcker plåten och är någorlunda jämn.
In i ugnen 150 grader, ca 8 minuter. Under tiden du låter pastan svalna gör du fyllningen.
 
ca 150 gram champinjoner (gärna konserverade då kuddarna inte kokas)
1 dl riven ost, gärna parmesan, eller annan smakrik ost
1 äggula
svartpeppar, oregano, basilika
 
1 äggvita
 
Klipp champinjonerna en aning med sax för att de ska bli lättare att hantera och fylla pastan.
Rör ner den rivna osten och kryddorna. Smaka av.
 
Nu när pastan kallnat tar du ett lagom stort glas och trycker ut runda bitar av pastan.
Lägg en klick fyllning på varje rundel och ta den sparade äggvitan och pensla runtom fyllningen och vik sedan ihop. Tryck gärna till lite så att den klibbar ihop ordentligt.
 
När du gjort alla kuddarna så skickar du in plåten i ugnen igen, bara sådär 8-10 minuter för att vitan ska få limma ihop sig lite extra.
 
Nu kan du göra baconsåsen:
 
1 pkt bacon
2 dl grädde
2 msk persilja
 
Klipp/skär bacon i små bitar. Genomstek. 
Häll på grädden och i med den hackade persiljan. Låt puttra till önskad konsistens på såsen, eller red av.
 
Nu är allt klart, nu ska det bara värmas!
Antingen kan du lägga upp pastakuddarna på tallriken, hälla över sås och micra en kort stund.
Eller kan du försiktigt lägga i pastakuddarna i såsen och puttra med tills de är genomvarma, RÖR INTE runt hur häftigt som helst om du värmer de i grytan då de kan gå sönder.



Såhär i efterhand skulle jag garnera tallriken med lite grönsaker haha. För de ser inte så charmigt gott ut! Men attans så gott det var!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback