Pizzasallad och coleslaw

Pizzasallad
500g vitkål
3 msk rapsolja
3 korkar vitvinsvinäger (ca 2 msk)
1 msk vatten
Salt, svartpeppar, oregano, basilika

Strimla vitkålen fint och häll på övriga ingredienser. Smaka av om kryddningen är tillräcklig. Massera gärna kålen med båda händerna så blir den både mjukare och smakerna går in.

Coleslaw
500g vitkål
2 dl crème fraîche
3 msk majonnäs
0,5-1 msk dijongsenap
Salt, svartpeppar

Strimla vitkålen fint. Häll på övriga ingredienser och massera in kryddorna. Smaka av ifall du kryddat tillräckligt.

Båda kålsalladerna passar till det mesta. Ett toppentillbehör till grillat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback