Kycklingnuggets och sötpotatis

1 kg kycklingfilé
½ liter fläsksvålar
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
½ dl sesamfrön
1 ägg
aromat, vitpeppar
 
1 sötpotatis
salt, peppar
rapsolja
 
Skär kycklingfilén i lagom nuggetsbitar.
Blanda mixade fläsksvålar, mandelmjöl, sesamfrön och pofiber i en djup tallrik och uppvispat ägg i en annan.
Vänd kycklingbitarna i äggsmeten och sedan i paneringröran.
Lägg på bakplåtspapper och krydda med aromat och vitpeppar över alla bitarna.
 
Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor. Ringla över olja och krydda potatisen. Lägg på plåten jämte kycklingen. Skicka in alltsammans i ugnen, 200 grader ca 30 minuter.
Jag serverade tillsammans med en guacamole, smörstekt sparris och tomater.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback