Kycklingpastasås med italienska drag med LCHF-pasta

Kycklingpastasås

2 kycklingfiléer

1 gullök

1 stor vitlöksklyfta (alt två mindre ;) )

3 msk hackad persilja

10 körbärstomater

salt, svartpeppar

2 msk kycklingfond

2-3 dl grädde (alt. Gräddmjölk, mjölk, vatten+grädde..m.m.)

 

Hacka löken och fräs till i lite smör.

Skär kycklingen i lagom bitar och stek nästan färdigt.

I med pressad vitlöksklyfta, hackad persilja, salt, svartpeppar, kycklingfond och grädden.

Låt puttra några minuter, smaka sedan av om det behövs mer kryddor.

Skär körsbärstomaterna på mitten och låt puttra med ett par minuter så de mjuknar till men inte kokar sönder helt.

 

LCHF-pasta

125g kvarg

3 ägg

½ dl fiberhusk

 

Vispa äggen väldigt fluffigt. I med resten av ingredienserna och vispa försiktigt till en jämn smet.

Lägg upp geggan på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett bakplåtspapper till ovanpå.

Kavla uppe på pappret så tunt det bara går! Ju tunnare pasta desto bättre och mer lik vanlig pasta tycker jag.

När du är nöjd med din kavling kasta då in plåten i ugnen med BÅDA bakplåtspapperna på!!!

150 grader i 10 minuter.

När de är färdigt låt svalna och ta sedan försiktigt bort översta pappert.

Skär sedan pastan i önskade remsor och längder, exempelvis med hjälp av en pizzaslicer(stavning?).

 

Så ja det var detta vi hade, tillsammans med ett par extra körsbärstomater vid sidan om och smörslungade sockerärtor och lite riven parmesan på toppen! Mhmm hm, heaven..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback