Bacon- och purjopaj
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,75 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
50 g smör
1 tsk salt
Fyllning
300-400g tärnad bacon
15 cm purjolök
svartpeppar
3 ägg
1 dl grädde
riven ost
Kör sesamfröna i en mixer och mal till ett "mjöl". Tillsätt övriga ingredienser och rör till en fin deg.
Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Stek baconen under tiden, krydda med svartpeppar. Skär purjolöken i ringar.
Förgrädda pajskalet i 175 grader ca 10 minuter.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
Fyll pajskalet med bacon och purjolök, vispa till äggen och grädden i en skål och häll över.
Strö över ost efter smak och tycke.
In i ugnen ca 20 minuter eller till äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
Servera med en kall sås och en god sallad.


Kommentarer
Postat av: Annika
Mumsigt :>
Trackback