Fläskfiléspett med hemmagjord kall beranaisesås

6 spätt
1 fläskfilé
1 burk hela vattenkastanjer
bacon
lök

marinad:
aromat
lökpulver
pepparmix
rosépeppar
grönpeppar
rosmarin
pirripirri
thai sweet chilisås
soya
rapsolja

kall bea:
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven gul lök
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk gurkmeja för färgens skull

Börja med fläskfilén, ansa och puta.
Banka sedan ut den och skär i 6 långa strimlor.
Krydda och lägg i marinad. Rör ihop alla kryddor och lägg alltsammans i en påse tillsammans med köttet.
Låt ligga sålänge som det går, men minst 3 timmar. Vänd påsen och massera lite efter halva tiden.

Blanda alla ingredienser till bean och låt stå till sig lite i kylen.

Skär löken i fjärdedelar och linda in ½ bacon / 2 vattenkastanjer.
När köttet är färdigmarinerat tar du ut det ur påsen. Trä på köttet på spettet, och varva med kött, vattenkastanj och lök. Liksom sy upp och ner, haha bilden förklarar bättre.

Lägg på grillen och grilla tills köttet är genomstekt.
Servera med bean, bakad potatis/klyftpotatis, sallad och sist men inte minst GELÉ ;)





Kommentarer
Postat av: Teresa

Alltså, shit vad det ser gott ut.. dör lite här borta!!!

2012-06-07 @ 16:29:40
URL: http://teresa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback