Pizzasallad - dumt namn till en sallad som passar till det mesta

(går utmärkt att dubbla satsen)

'

1/4 vitkålshuvud

en kastrull kokande vatten

2 korkar ättika (jag föredrar Perstorps ättika)

3/4 dl matolja, gärna solrosolja

2 msk vatten

1 tsk socker

2 tsk salt

2 msk oregano

1 tsk svartpeppar, gärna grovmalen

'

Gör såhär:

Strimla vitkålshuvudet, ett tips är att göra det med osthyvel. Om du gör det med osthyvel lägger du vitkålshuvudet i en stor matkasse, så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket!

Lägg sedan den rivna vitkålen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över kålen.

Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av.

Använd en rymlig bunke/skål gärna med tätslutande lock eller kan man sätta en plastpåse runtom.

Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om.

Förvara sedan i kylskåp!

Godast är om man gör salladen ett par dagar innan man ska äta den, men sån planering brukar man ju aldrig ha :D

Men kålen hinner mjukna till och bli sådär slaffsigt god då. Hållbarheten är ju rätt lång, så om man kör dubbel sats så hinner ju lite sallad bli extra god åtminstone ;)

'


Egentligen är det dumt att kalla det pizzasallad då det är gott till så mycket mer än pizza!!

Ibland orkar jag inte göra massa sallad till all mat, och då är pizzasallad perfekt! Köra en dubbel sats och sen ha det i kylen! Perfa, och så gott dessutom! Passar ju till det mesta ;)

Haft pizza sallad i måndags till pirogerna och igår var det till makaronipuddingen.. Namnam!


Kommentarer
Postat av: Anna

Hej!



Vilken fin blogg du har, hittade hit för ett par dagar sen :-). Salladen ska jag prova att göra (o mycket annat med)! En fråga ang receptet, efter 2 msk vatten står det dl vatten, är det fel eller ska det vara något annat i?



Mvh Anna (din fd granne, för ganska längesedan -:))

2012-03-29 @ 10:53:42
Postat av: Maria

Åh, måste göra den salladen nån dag - godaste salladen som finns ju <3

2012-04-06 @ 09:17:49
URL: http://marvelicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback