Köttfärspanna med ris och grönsaker, stark sås
400g köttfärs
1 morot
1 broccoli"träd"
10 cm purjolök
1 tomat
kryddor: kebabkrydda, peppar, cayennepeppar
ris, två portioner enligt anvisning
Detta är en perfekt rätt om man har lite ris över som man inte vet vad man ska göra med eller liknande. Annars går det fint att koka riset samma dag, men rätten blir ännu lite bättre ifall riset är ett en-två dagar gammalt!
Om du nu inte har färdigt ris, koka enligt anvisningar.
Stek till färsen, och ha i grönsakerna tärnade/skivade när färsen nästan är färdig. Krydda.
Häll på riset och blanda runt.
Faktiskt min duktiga andra hälft som stod för såååsen
Stark sås:
250g kvarg
1 msk sambal oelek
1 msk sweet chilisås
svartpeppar
salt
cayennepeppar
Blanda allt och smaka av. Ta mer eller mindre av sambalen beroende på hur starkt du vill ha det.
1 morot
1 broccoli"träd"
10 cm purjolök
1 tomat
kryddor: kebabkrydda, peppar, cayennepeppar
ris, två portioner enligt anvisning
Detta är en perfekt rätt om man har lite ris över som man inte vet vad man ska göra med eller liknande. Annars går det fint att koka riset samma dag, men rätten blir ännu lite bättre ifall riset är ett en-två dagar gammalt!
Om du nu inte har färdigt ris, koka enligt anvisningar.
Stek till färsen, och ha i grönsakerna tärnade/skivade när färsen nästan är färdig. Krydda.
Häll på riset och blanda runt.
Faktiskt min duktiga andra hälft som stod för såååsen
Stark sås:
250g kvarg
1 msk sambal oelek
1 msk sweet chilisås
svartpeppar
salt
cayennepeppar
Blanda allt och smaka av. Ta mer eller mindre av sambalen beroende på hur starkt du vill ha det.
Kommentarer
Trackback