Hemmagjort tortillabröd med grönsaker och persiljekyckling

Tortilla, 4 st stora (28 cm i diameter typ)
3 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
1 msk olja
1 dl vatten
 
Blanda alla torra ingredienser först och häll sedan i olja och vatten och knåda ihop till en fast deg.
Dela degen i 4 delar (eller fler om du vill ha mindre bröd). Gör dem till runda bollar och platta ut lite, kavla på mjölat bakbord. De ska vara rätt tunna!
Värm en stekpanna till medelhlg värme och lägg i ett bröd åt gången. Pannan ska vara torr, alltså ingen olja eller smör. Grädda ½-1 minut per sida. Tänk på att inte ha värmen för högt eller ha på bröden för länge, då blir de torra och hårda.
 
Om du inte ska äta bröden direkt lägg dem i en plastpåse eller något så att fukten bervaras så de inte blir torra. Satsen går utmärkt att dubbla då de går lätt att frysa in för framtida bruk ;)
 
Persiljekyckling
2 kycklingbröstfiléer
2 msk hackad persilja
vitpeppar, svartpeppar, salt
 
Strimla kycklingen och stek till dem i olja. Krydda.
När kycklingen nästan är färdig har du i den hackade persiljan och vänder runt några gånger. Dooone!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback