Sparrissoppa

Till 4 förrätter eller 2 personer som huvudrätt
'
300g grön sparris
2 schalottenlökar
1½ dl grädde
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
salt, peppar, en gnutta cayenne
'
. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
Skär upp sparrisen i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr).
Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
Smaka av med salt, peppar och cayenne. Servera i soppskålar.
'
'
Garnera med sparrisknopparna, salamichips, krutonger och ett par klickar lättvispad grädde.

Kommentarer
Postat av: Erica

Oh var har du hittat de söta skålarna? Letat ihjäl mig efter sånna!

2012-02-26 @ 23:59:28
URL: http://ericajohanason.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback