Hummerrisotto

2 kokta humrar
1 knippe salladslökar
3 dl arborioris / avorioris
5 dl hummerfond, hemkokt eller koncentrerad på flaska
2 dl vitt vin, helst torrt
smör
salt
svartpeppar
'
Rensa humrarna och koka ev fond av skalen.
Skiva salladslöken. Fräs 1/4 av löken i smör i en tjockbottnad gryta.
Lägg i riset och häll på hälften av fonden. Låt riset koka på svag värme utan lock. Späd med fond och vin lite i taget. Rör då och då. Efter ca 20 min är riset kokt och krämigt.
Skär hummern i bitar. Fräs salladslöken som är kvar i lite av smöret. Vänd ner hummern och låt den bli varm.
Rör ner resten av smöret i risotton. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp risotton och häll över hummer och salladslök/eller vänd ner hummern och salladslöken i risotton.
Till 4 huungriga personer ;)
'
2 kokta humrar
(vi hade i 300g räkor också, men kör nog på 1-2 humrar till nästa gång istället
1 knippe salladslökar
3 dl arborioris / avorioris
5 dl hummerfond, hemkokt eller koncentrerad på flaska
2 dl vitt vin, helst torrt
smör
salt
svartpeppar
'
Rensa humrarna och koka ev fond av skalen.
Skiva salladslöken. Fräs 1/4 av löken i smör i en tjockbottnad gryta.
Lägg i riset och häll på hälften av fonden. Låt riset koka på svag värme utan lock. Späd med fond och vin lite i taget. Rör då och då. Efter ca 20 min är riset kokt och krämigt. Känn av konsistensen på riset, det ska vara en kärna kvar i mitten, lite sådär al dente som pasta liksom!
Skär hummern i bitar. Fräs salladslöken som är kvar i lite av smöret. Vänd ner hummern och låt den bli varm.
Rör ner resten av smöret i risotton. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp risotton och häll över hummer och salladslök/eller vänd ner hummern och salladslöken i risotton.
'
'
Det må se ut som en spya, meeeeen ni kan inte fatta(!!!!) hur gott det var/är!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback