Rosépepparlax med gröna tillbehör
Laxen:



2 laxfilébitar
1½ msk mortlad rosépeppar
salt, svartpeppar
olja + vatten
Mosen:
1 stor mjölig potatis
1 broccoli"träd"
½ grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
ev en klick smör
Såsen:
100g kvarg
1 msk hackad dill
½ msk citronsaft
svartpeppar, salt
Laxen: Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda. Ha lite olja och vatten i botten på formen. Ställ in i ugnen på 200 grader, ca 15 minuter.
Mosen: Börja med att skala och koka potatisen och lägg i buljongen. Ha sedan i den ansade broccolin. Koka alltsammans mjukt och använd sedan en stöt och gör till mos. Tillsätt vitpeppar och ev en klick smör. Om du vill ha en lösare konsistens ha i lite av kokspadet eller en skvätt grädde.
Såsen: Blanda bara alla ingredienser ;)



Kommentarer
Trackback