Vitlök och persilje-järpar

Järpar:
400 g blandfärs
1 gullök
1 ägg
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
3 msk persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk kalvfond
några duttar grillkrydda
Tillagning:
Blanda ägg, ströbröd och mjölk. Låt stå en stund och götta till sig.
Finhacka eller riv löken och pressa ner vitlöksklyftan. I med färs och övriga kryddor och blanda runt.
Forma till lagom stora järpar. Bryn till dem i smör och sänk sedan värmen så att de blir genomstekta.
Hur man gör eventuell sås:
Ta upp järparna ur stekpannan när de är färdiga och tillsätt 3 dl mjölk, låt koka upp. Tillsätt sedan redning (1dl vatten + 3 msk mjöl) Smaka av med en skvätt grädde, gelé och eventuellt kinesisk soya. Tillsätt även färgsoya om du tycker de är sunkig färg på såsen ;)
Såsen blir guuudomlig med saften ifrån järparna. Blev rikigt god mormorsås :D
Servera järparna tillsammans med kokt potatis, den gudomliga såsen och gärna någon grönsak och självklart gelé i mitt fall ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback