Potatisbullar med fläsk

ca 12 potatisar
1 ägg + 1 äggula
salt, vitpeppar
0,5-1 dl mjöl
smööör

Koka potatisen mjuk. Pressa eller stöt potatisen.
Blanda i ägg och äggula. Krydda.
Om man vill vara exakt här så ska man forma smeten till en längd och dela den i ca 10-12 bullar.

Men om det inte spelar så stor roll om de blir exakt lika stora ta bara en sked och rulla till i näven, doppa bullen i mjölet och stek till i smör. Stek ett par minuter på varje sida, de ska bli så vackert gyllenbruna ;)

Servera tillsammans med fläsk och lingon! (Jag tillagar fläsket i ugnen för att slippa allt stänk(visserligen får jag stänket i ugnen, men skitsamma), krydda med grillkrydda på bägge sidorna och vitpeppar på ena)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback