Min bästa korvrätt

Detta är ett recept som ska efterlikna min kära mors (tror det är mormors ursprungligen?)! Jag har inte receptet själv utan försöker komma fram till smakerna utifrån eget huvud :)

Till två personer

Korvrätten:
3 tjocka grillkorvar
1 gullök
2½ dl mjölk
½ dl grädde
25g smör
1½ msk mjöl
½ köttbiljongtärning
½-1 dl chilisås

Skär en skåra i korven och tillsätt den finhackade löken i skåran.
Lägg korven i en ugnsfastform och in i ugnen 200grader, ca 15 minuter eller tills korven fått fin färg.
Gör såsen under tiden.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölet.
Ös i mjölk och grädde. 
Tillsätt köttbuljongtärningen och chilisåsen.
Smaka av, tillsätt mer chilisås, krydda ev med lite chilipeppar eller cayenne för en kryddigare sås!
När korven fått fin färg, ös i såsen i formen och in i ugnen igen, ca 10 minuter.

Potatismos:
6 mellanstora(?) potatisar, helt av mjölig sort
25 g smör
1,5 dl mjölk (ev 1 dl mjölk, ½ dl grädde)
aromat, vitpeppar

Skala och koka potatisen. Koka dem mjuka, om du skär potatisen i mindre bitar går kokningen snabbare! Koka ca 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk helt enkelt.
Häll av vattnet och mosa potatis sedan med en potatisstöt.
Tillsätt smöret och rör i så mycket mjölk tills mosen är porös. (TIPS!! Kör med elvispen vid det här steget för att få ett godare och fluffigare mos!)
Smaksätt med aromat och vitpeppar efter smak.

Servera korven med mos och haricoverts :)

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback