Mustig höstgryta med en syrlig touch
500g grytbitar (nöt, fläsk, eller annat "grytkött")
Bryn smör i en gryta och kasta i köttet, stek tills de är någorlunda fin färg på köttet. Krydda.
Innan man startar potatisen kan man lägga i några steklökar i grytan, det är ju rätt smaskigt ;). Tillsätt några droppar citronsaft.
Men som sagt, starta potatisen när det är ca en halvtimme kvar på grytan, red av såsen. (1 dl vatten + 1½ msk mjöl). Koka upp, smaka av såsen.
Servera med kokt potatis, morötter, gelé, brysselkål, ja vad du känner för ;)


salt, vitpeppar, cayenne
2 morötter
2 lökar
2 äppel
2 buljongtärningar
några droppar citronsaft
Bryn smör i en gryta och kasta i köttet, stek tills de är någorlunda fin färg på köttet. Krydda.
I med morötter, lök och äppel (skalat och urkärnat).
Häll på vatten så det knappt täcker köttet och i med buljongtärningarna.
Låt puttra ca 2 timmar, vänd runt i grytan emellanåt.
Innan man startar potatisen kan man lägga i några steklökar i grytan, det är ju rätt smaskigt ;). Tillsätt några droppar citronsaft.
Men som sagt, starta potatisen när det är ca en halvtimme kvar på grytan, red av såsen. (1 dl vatten + 1½ msk mjöl). Koka upp, smaka av såsen.
Servera med kokt potatis, morötter, gelé, brysselkål, ja vad du känner för ;)




Kommentarer
Trackback