Köttfärsspett med tzatziki och kraschade potatis
Köttfärsspetten:
ca 500g blandfärs
1 ägg
½ msk potatismjöl
1 msk oxfond
1 msk schalottenlöksfond
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar, kebabkrydda
Blanda alla ingredienser. Forma till avlånga färsrullar. Stek i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter.
Tzatziki:
150 gram riven gurka
2 dl turkisk yoghurt
2 rivna vitlöksklyfta
Salt & peppar
Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda alla ingredienser och låt stå ca 30-60 minuter innan servering så såsen hinner götta till sig ;)
Kraschade potatis:
Potatisar
salt
olja
rosmarin
Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen mjuk med skalet på. Låt de kallna ev spola i kallt vatten.
Häll olja på en ugnsplåt och rulla runt potatisen. Pressa varje potatis med handen till dryga 1 cm. Pensla ovansidan med olja från plåten. Strö över salt. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut och strö över rosmarin. Tillaga i ytterligare 10 minuter. DONE!
Lägg upp alltsammans på en tallrik och njut till fullo mina kära vänner! Puss o kram!
BTW! Ni kanske undrade vart spetten i "köttfärsspett" tog vägen? Det var såhär att vi hade inga spett hemma. Och de går ju utmärkt utan spett? Så varför ens ha spett från början? :S Nåväl, de får heta köttfärsspett med spett i alla fall för det låter liite roligare! ;)

Lite småpinsam bild? Ser ut som b-korvar ;) hihi

Potatisen innan ugnen

Efter ugnen, gyllenbrun färg med lätt knaprig yta, mm.. ;)

Och resultatet! ;)
ca 500g blandfärs
1 ägg
½ msk potatismjöl
1 msk oxfond
1 msk schalottenlöksfond
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar, kebabkrydda
Blanda alla ingredienser. Forma till avlånga färsrullar. Stek i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter.
Tzatziki:
150 gram riven gurka
2 dl turkisk yoghurt
2 rivna vitlöksklyfta
Salt & peppar
Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda alla ingredienser och låt stå ca 30-60 minuter innan servering så såsen hinner götta till sig ;)
Kraschade potatis:
Potatisar
salt
olja
rosmarin
Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen mjuk med skalet på. Låt de kallna ev spola i kallt vatten.
Häll olja på en ugnsplåt och rulla runt potatisen. Pressa varje potatis med handen till dryga 1 cm. Pensla ovansidan med olja från plåten. Strö över salt. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut och strö över rosmarin. Tillaga i ytterligare 10 minuter. DONE!
Lägg upp alltsammans på en tallrik och njut till fullo mina kära vänner! Puss o kram!
BTW! Ni kanske undrade vart spetten i "köttfärsspett" tog vägen? Det var såhär att vi hade inga spett hemma. Och de går ju utmärkt utan spett? Så varför ens ha spett från början? :S Nåväl, de får heta köttfärsspett med spett i alla fall för det låter liite roligare! ;)

Lite småpinsam bild? Ser ut som b-korvar ;) hihi

Potatisen innan ugnen

Efter ugnen, gyllenbrun färg med lätt knaprig yta, mm.. ;)

Och resultatet! ;)
Kommentarer
Trackback