Helstekt fransyska

ca 1 kg fransyska
salt, vitpeppar
smör
3 morötter
2-3 gullökar
2 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar

Torka av köttet med hushållspapper för att få en extra fin stekyta på köttet (mamma tipsar!). Lägg i köttbiten i grytan när smöret nästan är brynt. Salta och peppra. Vänd när köttet fått en härlig färg. Salta peppra på denna sidan också. När köttet är lika grannt på denna sidan häll då på 2-3 dl vatten, lägg i buljongtärningarna de skalade morötterna, löken och vitlöken. På med locket och låt puttra 1-1½ timme. Vänd köttet och låt puttra ytterligare 1-1½ timme. Kan ev. behövas hälla på lite mer vatten, allt ska ju trots allt ligga och mysa i den härliga skyn, de ska ju inte stekas eller så liksom.
När du känner att köttet myst färdigt i grytan tar du upp köttet, silar skyn från morötter m.m och gör sedan vääärldens godaste sås på fonden. Tillsätt en skvätt grädde och koka upp. Red av såsen (2,5 msk mjöl + 2 dl vatten). Låt såsen sjuda ett par minuter och smaka sedan av ifall det behövs någon mer krydda, eller red av mer ifall du vill ha en tjockare konsistens!

Servera med potatis, morötter, brysselkål, gelé och ättiksgurka, och ett stooort kallt glas mjölk! HÄRLIGT!!





(Jag ber om ursäkt för de dåliga mobilbilderna.. Eller nej jag ber INTE om ursäkt, det är min blogg ta det eller stick ;) Puss på er!)

Kommentarer
Postat av: Smällfete Sigge

Satsan va gött med sul!

2011-10-07 @ 18:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback