Silviakaka
Silviakaka i långpanna
5 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl kallt vatten
Gör så här:
Vispa ägg och socker. Blanda i resten av ingredienserna och blanda i hop allt. Häll ut smeten i långpannan. Använd bakplåtspapper i botten, in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Kräm
225 gr smör
2 1/4 dl socker
2 st äggulor
4 1/2 tsk vaniljsocker
Gör så här: Koka allt på svag värme i en kastrull. Häll ut smeten över kakan i långpannan och avsluta med att toppa med kokos (jag hade ingen kokos hemma, men de gick bra ändå). Låt krämen stelna innan ni delar upp kakan i lagom stora rutor. Går jätte bra att frysa denna kaka.


5 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl kallt vatten
Gör så här:
Vispa ägg och socker. Blanda i resten av ingredienserna och blanda i hop allt. Häll ut smeten i långpannan. Använd bakplåtspapper i botten, in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Kräm
225 gr smör
2 1/4 dl socker
2 st äggulor
4 1/2 tsk vaniljsocker
Gör så här: Koka allt på svag värme i en kastrull. Häll ut smeten över kakan i långpannan och avsluta med att toppa med kokos (jag hade ingen kokos hemma, men de gick bra ändå). Låt krämen stelna innan ni delar upp kakan i lagom stora rutor. Går jätte bra att frysa denna kaka.


Kommentarer
Postat av: Superkokken
mmm. den så god ut!!
hva synes du om vår Kvæfjordkake da?? http://www.superkokken.no/kvaefjordkake/755
Trackback